На Херсонщині ліквідовують наслідки негоди

30 Грудня 2014 15:10

dscn3308

Учора на території Херсонської області спостерігалися сильні хуртовини та ожеледиця на дорогах. Сильні опади утворили кілометрові черги на міжміських та місцевих автошляхах, збільшилась кількість ДТП. Зокрема, як повідомляють в ДСНС, на автошляху за напрямком Одеса – Мелітополь – Новоазовськ між селами Посад-Покровське та Чорнобаївка сталося одностороннє скупчення близько 380 транспортних засобів протяжністю близько 20 км.

dscn3253

Від учора рятувальники і комунальні служби борються з негодою. «Станом на ранок 30 грудня розчищено 18 км траси, з снігових заметів вилучено близько 330 одиниць техніки та 640 осіб. Роботи на цьому напрямку тривають. Рух відновлено у реверсному режимі. На автошляху сполученням Одеса – Мелітополь – Новоазовськ між селами Дар’ївка та Тягінка сталося скупчення близько 175 транспортних засобів протяжністю близько 15 км. Станом на ранок 30 грудня розчищено 13 км траси, з снігових заметів вилучено близько 160 одиниць техніки та 200 осіб», – інформує Херсонське обласне управління ДСНС.

dsc_0074

Загалом за останню добу пожежно-рятувальними підрозділами Головного управління ДСНС області здійснено 42 виїзди для надання допомоги населенню та аварійним службам по вилученню автомобілів зі снігових заметів з узбіч автошляхів. Вилучено 490 транспортних засобів, у тому числі 34 автобуси. Надано допомогу 840 людям, серед яких 3 вагітним жінкам та 120 дітям.

Покращилась ситуація і в обласному центрі. За ніч у Херсоні розчистили головні вулиці в центрі та інших районах міста. Відновили рух більшість маршрутних таксі.

За даними Гідрометцентру, сьогодні на Херсонщині ближче до вечора можуть продовжитись хуртовина, але наразі опадів не спостерігається. Температура повітря вночі 8-10 градусів морозу, вдень 6-8 градусів нижче нуля.

Іван АНТИПЕНКО, «День», фото автора та прес-центру ДСНС в Херсонській області