Фестиваль силачів у Херсоні

16 Грудня 2014 09:30
Фото Олександра Крупіци

Фото Олександра Крупіци

У Херсоні в Палаці молоді та студентів відбувся відкритий фестиваль довільних способів підйомів пудових гир «Козацький млин».

Він проводився з ініціативи відомого херсонського гирьовика Михайла Олійника, за підтримки Херсонської обласної організації Народний Рух України (голова Павло Гавриш).

Ці змагання включали п’ять різних вправ, які виконувалися протягом однієї хвилини. Першими показували свою силу й спритність справжні чоловіки у вправі жим стоячи двох гир способом «млин». Це почергове піднімання гир правою та лівою рукою. Тут не було рівних херсонцю Сергію Димитрову. Він встиг зробити 125 підйомів за 60 секунд. Другий призер Станіслав Остроумов відстав від нього на 18 підйомів, а третім став Максим Добровольский з результатом – 101 підйом. Обоє теж з Херсона.

Потім дивували присутніх своїм умінням гирьовики у вправі жим лежачи двох пудових гир способом «млин». Тут здивував швидкістю херсонець Володимир Павлюченко. Його результат 129 підйомів. А от другим став президент Херсонської обласної федерації силових видів спорту Костянтин Шепель, що зненацька вирішив вийти й показати приклад молоді. Його результат 126 підйомів. Третім був ще один херсонец Олександр Буцеєв з результатом 107 підйомів.

Третій вид програми ривок двох гир, зібрав найбільше кількість учасників. Тут перше місце поділили два представники з обласного центра Андрій Давидок і Роман Шевченко з досягненням 34 підйоми. На два менше в їхнього земляка Дмитра Ляховського.

Черговою вправою був ривок двох гир способом «млин». Першим показав свою майстерність багаторазовий чемпіон Всесвітньої Олімпіади, світу, Європи й України серед ветеранів, рекордсмен «Книги рекордів Гиннеса» каховчанин Павло Маринин. Він легко й красиво за хвилину зробив 39 підйомів. Його титули й звання так налякали молодь, що тільки херсонец Олександр Пучків спробував виконати цю вправу. І показав досить не поганий результат 33 рази.

Заключним видом фестивалю було «Козацьке триборство», що складається з поштовху, ривку і поштовху гирі 16 кг довгим циклом. На кожний вид давалося по хвилині, без перерви. Краще всіх упорався з гирею Сергій Димитров. У сумі зробивши 130 підйомів. На два рази менше у ще одного нашого знаменитого ветерана багаторазового чемпіона світу, Європи й України, рекордсмена «Книги рекордів Гиннеса» новокаховчанина Миколи Семенова – 128 разів. Трійку призерів замкнув Максим Добровольский з результатом – 126 підйомів.

Було проведено два конкурси серед глядачів. Чоловіки змагалися у вправі «млин» з двома 8 кг гирями. Тут переміг Дмитро Торопев з результатом – 119 підйомів. А жінки підкоряли гирю в 8 кг у ривку. Краще всіх почувала себе на помості Катерина Бондар – 36 підйомів.

– За всіх часів у народі поважали сильних чоловіків. Тому хочеться повернути популярність гирьового спорту в Херсоні й області. Ми боремося за здоровий спосіб життя. Наш девіз «Спорт – наш наркотик». Сподіваємося, що цей фестиваль гирьового спорту буде існувати й згодом вийде на всеукраїнську й міжнародну арену, – розповів після завершення змагань Михайло Олійник.

Джерело: Сайт НРУ