Все більше мешканців Горностаївщини долучаються до волонтерської діяльності

12 Грудня 2014 17:00
gorn-vlada.ks.ua

gorn-vlada.ks.ua

До спільної справи зі збору коштів та матеріальної допомоги долучилася вся громада Червоноблагодатненської сільської ради. Нещодавно мешканцями сіл був проведений благодійний ярмарок зі збору грошей для українських військових, які перебувають у зоні АТО. Під час ярмарку зібрано 1 тис. грн, а також теплий одяг, ковдри, светри, чоботи, інші побутові речі. Свій внесок зробили й козаки Лопатківського куреня, які крім грошової допомоги передали теплі речі.

Всі зібрані кошти були передані волонтерам районного центру, діяльність яких координує Фазель Манан. Ця ініціативна група, від самого початку перебування військових на сході країни, організувала та налагодила тісний зв’язок з керівниками військових частин у питаннях їх підтримки і надання необхідної допомоги. Налагоджена робота щодо інформування населення району про місце збору коштів та речей для військових, дати від’їзду до зони антитерористичної операції, тощо. Волонтери району досить активно допомагають й військовим Горностаївщини, які несуть службу на блокпостах зони проведення антитерористичної операції.

gorn-vlada.ks.ua

gorn-vlada.ks.ua

 “Останнім часом все більше мешканців сільських рад та віддалених сел Горностаївського району долучаються до волонтерської діяльності”, – повідомив керівник ініціативної групи Фазель Манан. Завдяки зібраним коштам закуплені предмети першої необхідності: термобілизна, термоси та засоби індивідуальної гігієни на загальну суму близько 10 тис. грн. Всі зібрані речі від небайдужих мешканців Горностаївщини, з 30 листопада до 2 грудня цього року, були передані військовим, що несуть службу у східних областях країни, а це вже друга поїздка до зони проведення АТО. Свої відеоматеріали зустрічей з земляками-військовими організатори поїздки  виклали до мережі Інтернет, звіти про використання коштів, передач продуктів та речей оприлюднюються на сторінках районної газети.

Школярі теж допомагають. Шкільний благочинний ярмарок організували вчителі та учні Червоноблагодатненської загальноосвітньої школи на якому було зібрано 600 грн. А ще — крупи, цукор, тушонка, овочі, чай, згущене молоко та багато інших необхідних для захисників України речей.

gorn-vlada.ks.ua

gorn-vlada.ks.ua