Нагадуємо херсонцям правила безпеки при користуванні піротехнічними засобами

12 Грудня 2014 16:20

oberejno-pirotehnika_1Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Херсона напередодні Новорічних свят нагадує мешканцям міста правила безпеки при користуванні піротехнічними засобами.

Запуск петард, феєрверків, ракет забороняється проводити всередині приміщення, з балконів та поблизу житлових, господарських будівель, новорічних ялинок.

Піротехніку не можна:

зберігати біля приладів опалення (батарей, газових, електричних плит); 

носити вогненебезпечні вироби у кишенях;

розбирати вироби чи піддавати їх механічним впливам;

курити, працюючи з піротехнічними виробами, користуватись ними в нетверезому стані.

В момент приведення в дію піротехніки користувач повинен швидко відійти на безпечну відстань (як правило це 10-15 і більше метрів).

У випадку неспрацювання піротехнічного виробу не підходити протягом 10 хвилин до нього, після чого залити водою.

Нагадуємо, що оптова і роздрібна торгівля піротехнічними виробами може здійснюватися суб’єктами підприємницької діяльності всіх форм власності тільки через магазини (відділи), за наявності умов для реалізації цих виробів, згідно з Правилами продажу непродовольчих  товарів, ліцензії на відповідний вид діяльності та дозвільних документів для торгівлі піротехнічними виробами, виданими вибуховим відділенням Науково-дослідницького експертно-криміналістичного центру при УМВС України в Херсонській області.

Правилами торгівлі на ринках м. Херсона, затвердженими рішенням міської ради від 08.06.2012 № 666, на ринку забороняється продавати вироби піротехнічні побутові та вибухові засоби.

Під час придбання у торговельній мережі піротехнічної продукції необхідно:

– вимагати від продавця представлення копії сертифіката якості виготовлювача і сертифіката відповідності, виданого повноважним органом країни-виробника (постачальника);

– перевірити наявність на піротехнічному виробі або його упаковці інформації про термін придатності виробу або його гарантійний термін.

Виконання цих правил є запорукою безпеки вашого життя.