Іванівський район всебічно допомагає тимчасовим переселенцям

10 Грудня 2014 10:47
9489_thumbУ Іванівському районі вживаються всі необхідні заходи щодо вирішення проблемних питань, пов’язаних з тимчасовим місцем перебування у районі громадян з тимчасово окупованої території АР Крим та м. Севастополя, а також із зони проведення антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей. Зокрема, проводяться виплати, допомоги, компенсації, надаються різноманітні послуги органами соціального захисту населення, охорони здоров’я, освіти, пенсійного фонду, тощо.
Станом на 5 грудня 2014 року до управління соціального захисту населення Іванівської районної державної адміністрації з заявою про переведення особових справ для отримання щомісячної допомоги при народженні, допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку та допомоги на дітей одиноким матерям звернулись 3 особи з АР Крим та 12 осіб із Донецької та Луганської областей. Особові справи отримані, допомога виплачується в повному обсязі.
До управління Пенсійного фонду України в Іванівському районі Херсонської області для здійснення виплати пенсії за новим місцем проживання звернулося 24 громадянина з Донецької області та 10 громадян з Луганської області. Виплата пенсій здійснюється по 24 пенсійним справам, по 9 пенсійним справам надіслано електронні запити до управлінь.
Одноразова грошова допомога надана 23 особам, які звернулися до голови райдержадміністрації.
На обліку осіб, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції, знаходиться 40 сімей до складу яких входять 50 дорослих та 16 дітей.
Допомогу для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг призначено 17 сім’ям. Станом на 5 грудня допомогу виплачено 8 сім’ям на суму 10,6 тис грн.