Ім’я Андрія Шульги планується присвоїти Дар’ївській загальноосвітній школі

3 Грудня 2014 15:40
bilozerka-rda.gov.ua

bilozerka-rda.gov.ua

Відповідно до вимог Закону України «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», з метою залучення представників громадськості до розгляду пропозицій щодо присвоєння Дар’ївській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів імені односельця Андрія Шульги, який героїчно загинув при виконанні службового обов’язку під час проведення антитерористичної операції в районі населеного пункту Кожевня Донецької області в Білозерському районі проводиться громадське обговорення даного питання.
Пропозицію щодо присвоєння вищезазначеному навчальному закладу імені Андрія Шульги Білозерській районній раді внесла Дар’ївська сільська рада з метою увічнення пам’яті односельця, який навчався в Дар’ївській загальноосвітній школі.

Довідково: Шульга Андрій Олександрович народився 22 липня 1993 року у м. Херсоні в родині робітників. Ріс життєрадісним хлопчиком. В 2005 році сім’я переїхала до с. Дар’ївка. Захоплювався спортом, приймав  участь  в спортивних змаганнях району та області. Займався в спортивних секціях айкідо, тайського боксу та отримав білий пояс. Дружелюбний, позитивний, був душею компанії, сенсом життя всієї родини, її опорою.
В жовтні 2012 року його призвали до лав Української армії –  79-ї Миколаївської окремої аеромобільної бригади.
З перших днів російської агресії був на передовій, на кордоні з Кримом. Потім бригаду перевели на Схід. Захищаючи кордони України бригада потрапила в оточення, де вона знаходились тривалий час без їжі та боєприпасів. Командуванням було прийнято рішення знайти вихід із замінованої зони оточення. До загону розвідки пошуку виходу Андрій визвався йти добровольцем. При  виконанні складного бойового завдання героїчно загинув 31 липня 2014 року. Йому був всього 21 рік.
Указом Президента України від 08 вересня 2014 року №708/2014 за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України Шульгу Андрія Олександровича нагороджено орденом “За мужність” ІІІ ступеня (посмертно).

За матеріалами прес-служби Білозерської РДА