Держприкордонслужба і Меджліс спільно патрулюватимуть кордон в Херсонській області

30 листопадаа 2014 10:32
nr2.com.ua

nr2.com.ua

Буде створено нове формування кримсько-татарських воєнізованих активістів і прикордонників України для попередження незаконної контрабанди та поставок зброї з Росії через Крим.

Про це на прес-конференції заявив голова Державної прикордонної служби України Віктор Назаренко.

«Ми ведемо переговори з представниками Меджлісу кримськотатарського народу про створення громадського формування в Херсонській області для здійснення спільного патрулювання кордону. Це викликано необхідністю посилення безпеки, і тим, що є нарікання на нашу роботу в районі перешийка», – сказав він.

Назаров додав, що такі приклади спільного патрулювання кордону з громадськими організаціями, вже відпрацьовані Держприкордонслужбою України.

«Козацькі дружини активно залучені до спільного патрулювання Волинської, Вінницької та Харківської областей», – зазначив він.

В цілому, за словами глави прикордонного відомства, з березня 2014 після анексії Криму на кордоні з півостровом виявлено та вилучено близько 900 недійсних документів, підроблених паспортів, а також затримано 36 осіб, які викликали підозри, вилучено 650 боєприпасів, 1,5 кг – наркотиків, конфісковано 3,5 млн. гривень.