«Бойових дух підтримує те, що нам допомагають» – командир військової частини

28 листопадаа 2014 08:36
9284_thumb

oda.kherson.ua

У рамках триденного форуму журналісти з Тернополя і Сум разом із херсонськими колегами відвідали прикордонні блок-пости Херсонщини.

Побували представники ЗМІ у військовому підрозділі поблизу селища Чаплинка. Він обладнаний на базі колишнього вівцекомплексу, який у найкоротший термін було переоблаштовано для охорони кордонів. Місця для проживання оптимальні: проведено електромережу, температура в приміщенні підтримується за допомогою буржуйок.
«Бойових дух підтримує те, що люди надзвичайно згуртовані та допомагають нам словом та ділом. Це і органи місцевого самоврядування, і волонтери, і прості люди, які проживають у районному центрі. Хотілось би подякувати за виділені реанімобілі та флюорографи. Це надзвичайно важливо, адже в польових умовах військовослужбовці часто хворіють, а звернутись до лікарні самостійно ми не маємо змоги», – зауважив командир частини Володимир Кокорін.
Військовий також розповів про те, що у підрозділі наразі служать 4 жінки-радіотелефоністки. Разом із ним вони 4 місяці пробули в зоні АТО, а наразі готуються повертатись у вогнище конфлікту знову.
Журналісти також мали змогу оглянути військову техніку, яка знаходиться на території підрозділу. «Наші танки мають імена. Є Оксани, Ольги, Катюші та Тетяни. Військові з більш бурхливою фантазією називають машини Акулами або Чупакабрами» – пожартував Володимир Кокорін.