Костянтин Бічевой: «Стабільність приходить з досвідом»

25 листопадаа 2014 13:34
fckristal.com

fckristal.com

Офіційний сайт ФК «Кристал» розпочав серію міжсезонних інтерв’ю з нашими футболістами. Одним із перших на наші питання відповідає захисник херсонського клубу Костянтин Бічевой.

– Костя, як ти оціниш виступ «Кристала» в першій половині сезону? Чи можна було краще? Що завадило?

– Ми вдало стартували та невдало завершили цей відрізок чемпіонату. Звичайно, можна і треба було виступити краще. Але вже нічого не зміниш, виправляти помилки будемо в наступних іграх. Очевидно, що нам бракувало передсезонної підготовки та стабільності в ігровому плані. А стабільність приходить з досвідом. Сьогодні у нас досить молода команда, середній вік якої 22 роки. Навіть такі більш досвідчені хлопці, як, наприклад, Довбиш та Черняєв, пропустили більшу частину чемпіонату через травми. Якщо все буде добре і ми належним чином підготуємось до другої частини сезону, у нас є всі шанси досягти кращих результатів.

– Що можеш сказати про суперників у цій другій лізі? Хто сподобався? З ким було найцікавіше грати?

– Усі суперники знайомі, з усіма доводилося грати раніше. Найбільше сподобався, мабуть, «Кремінь». Обидва рази нас обіграли, мало чого дозволяли робити. Тільки другий тайм на виїзді нам вдався краще. Також сподобались «Оболонь-Бровар» та «Черкаський Дніпро». Вдома вони грають сильно та агресивно. Особисто для мене матч з «Оболонь» у Києві був найбільш важким. Найцікавіше грати було, скоріш за все, з «Шахтар-3» вдома. Проти молодих, амбіційних та добре навчених хлопців було непросто. Тим приємніше, що в кінці зустрічі вдалося вирвати перемогу. Взагалі, я вважаю, що цей чемпіонат є досить рівним, з усіма грати було не просто.

– Цього року тренер використовував тебе на різних позиціях. Де тобі було комфортніше грати? Чому?

– Перший раз центральним захисником я зіграв приблизно рік тому, коли треба було закрити цю позицію через двоматчеву дискваліфікацію нашого основного оборонця. Закрив як зміг, виявилось, що не дуже погано. З того часу на цій позиції граю постійно. Вже звик, грати досить комфортно. Настільки звик, що в останньому матчі цього сезону не зміг себе проявити в центрі поля, хоча це моя рідна позиція. В тому ж матчі довелось зіграти навіть правого захисника. Чесно кажучи, я вважав, що можу заграти на будь-якій позиції, навіть в воротах, тільки не на фланзі. Дуже цікаво, що грати крайнього захисника мені також сподобалось.

– Чим займаєшся протягом відпустки? Як плануєш провести свята?

– Відпочиваю, набираюсь емоцій та сил. Дуже хотілося б поїхати до західної України. Мені подобається проводити зимовий відпочинок у горах, де можна покататись на лижах, познайомитись з місцевим традиціями та звичаями, поїсти смачної їжі та просто отримати велике задоволення. Останні два роки їздив туди, сподіваюсь, в цьому році вийде підтримати цю традицію. Щодо свят, то їх я традиційно проводжу в колі рідних та близьких. Думаю, цього року буде так само. З дитинства дуже люблю Новий Рік. Сніг, ялинки, гірлянди, мандарини – найулюбленіші атрибути цього свята. Бажаю всім нашим хлопцям, тренерському штабу, керівництву та вболівальникам зустріти Новий Рік в доброму гуморі, оскільки загально відомо – як його зустрінеш, так і проведеш.