Пенсійний фонд Херсона: до 25 листопада переселенці отримають пенсії

24 листопадаа 2014 11:26
vkurse.ua

vkurse.ua

Станом на 18 листопада на обліку в управлінні Пенсійного фонду України в місті Херсоні перебуває 1139 громадян, які прибули з Донецької та Луганської областей, з яких 927 осіб вже отримали свої пенсійні виплати та ще 212 отримають їх до 25 листопада.

Як повідомляють в Управлінні, аби допомогти тим переселенцям, хто вже отримує пенсію в Херсоні, управління домовилось з управлінням праці та соціального захисту населення щодо обміну інформацією. Тим же, хто тільки приїхав до нашого міста для отримання своїх пенсійних виплат на новому місці, необхідно звернутися до управління Пенсійного фонду України в місті Херсоні з мінімальним пакетом документів: довідка про взяття на облік осіб, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції (встановленого зразка); паспорт; довідка про присвоєння ідентифікаційного коду та заява про відкриття поточного рахунку у відділенні будь-якого банку міста або заява на виплату пенсії через поштове відділення. Нарахування здійснюється за матеріалами електронної пенсійної справи, що значно прискорює одержання пенсійних коштів.

У Херсоні довідки про взяття на облік осіб, які вимушені були залишити обжиті домівки та оселились у Херсоні, видають районні управління праці та соціального захисту населення. Тепер такий порядок виплати пенсій стосується усіх тимчасово переселених.