Сьогодні у Херсоні стартує форум сучасного мистецтва TERRA FUTURA

21 листопадаа 2014 08:29
http://khersonline.net

http://khersonline.net

Ключовою темою робіт, які будуть представлені в рамках форуму, стане «Внутрішня Україна». Художники презентують свої дослідження приватного простору та інтер’єрів наших співвітчизників. Для цього організатори події вже кілька місяців збирають стару фурнітуру, розміщуючи відповідні оголошення в соціальних мережах. Розбиті дивани та потягані шафи знадобляться художникам для створення інсталяцій.

«Ми спробуємо дослідити ієрархію цінностей в інтер’єрах. Те, як регіональна приналежність впливає на особливості внутрішнього оздоблення. Як в ньому відображається стереотип українського житла. Яким співвітчизники представляють свій ідеальний будинок … Це черговий стик мистецтва і соціології, естетики, етики і т.д. », – розповідають організатори TERRA FUTURA.

Фест складатиметься з чотирьох основних блоків: фотографія, інсталяція, відео і театр/перфоманс. Дещо скромніше буде презентовано музичний напрям. Організатори оцифрували кілька бабин архівних мелодій Херсонщини, які будуть надані учасникам для створення на їх основі міксів етнічної та сучасної музики.

Програма фестивалю:

21 листопада
18.00 – «Меблі з Гадіча»
Boba group (Харків)
вул. Горького 11
20.00 – «Гірко!»
фото: Жанна Возбранная
куратор: Стас Волязловський
«МСМ», просп. Ушакова 51
22 листопада
17.00-21.00 – «Внутрішня Україна»:
фото, інсталяції, дискусія
ТРЦ «Фабрика», 4 черга
(FACTORIA, ВДНХ)
виставка триватиме до 4 грудня
23 листопада
17.00-23.00 – останній день фестивалю
документальний театр, дискусія
Відео-арт, короткий метр
Етно-мікси
Клуб «Его», просп. Ушакова 50