У Херсоні розпочався турнір з вільної боротьби

8 листопадаа 2014 09:40
http://www.oda.kherson.ua

http://www.oda.kherson.ua

Вчора у Херсоні розпочався традиційний турнір з вільної боротьби, присвячений пам’яті  Героя Радянського  Союзу  І.Кулика.

Учасників змагань привітав начальник управління молоді та спорту Департаменту освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації Олександр Маломуж: «Турнір з вільної боротьби  проводиться уже в 36-й раз і по праву є візитівкою міста Херсона. Із року в рік на цьому турнірі отримували перемогу найсильніші борці України і Херсонщини, саме він відкрив «дорогу»  у  великий спорт  херсонським спортсменам, тепер уже майстрам спорту України та міжнародного класу».
Загалом же, до участі у змаганнях долучилися більше 150 спортсменів з 20 команд, серед яких представники Азербайджану,  Молдови,  Придністров’я та команди міст Києва, Одеси, Львову, Харкова, Дніпропетровська, Запоріжжя, Полтави, Миколаєва, Івано-Франківська, Тернополя, Сум.
Довідка. Турнір  з вільної боротьби, присвячений  пам’яті Героя Радянського Союзу І.Кулика, започатковано в м. Херсоні у 1978 році.
В роки незалежності України  турнір було включено до  всеукраїнського календарного плану спортивних змагань як міжнародний.
Змагання проводяться серед спортсменів вікової категорії «молодь» до 23 років.
Основною метою їх є популяризація вільної  боротьби на Херсонщині  та в Україні, відбір та  комплектування молодіжної збірної команди країни для участі у міжнародних змаганнях.