Сергій Шевцов: «Був футбол низької якості»

4 листопадаа 2014 16:31
http://fckristal.com

http://fckristal.com

Головний тренер «Кристала» Сергій Шевцов прокоментував нічию зі «Скалою»:

– Ми побачили футбол низької якості у виконанні обох команд. Ніби грали команди, які займають не 5-6 місця, а десь 15-16-те… з десяти. Якщо проаналізувати гру нашої команди, то ми втратили перемогу, незважаючи на низьку якість і рух. Була погана взаємодія в лініях, не достатня концентрація. Будемо аналізувати причини, чому так відбулося. Це недопрацювання тренерського штабу. На тижні ми запропонували інтенсивну підготовку для футболістів, але мабуть недостатньо приділили уваги психологічному аспекту. Вину за це беру на себе, але водночас хотів би, щоб футболісти розділили її зі мною. Я просив їх, налаштовував на важливість перемоги після втрачених очок у попередніх матчах, але вийшло, що й цього разу не перемогли. Та гірше, що ми не запропонували якісного руху, не було вогню в очах. Був показовий момент, коли на 83-й хвилині я підійшов до бровки поля і запитав у трьох нападників, як вони себе почувають, чи не треба заміна. Всі показали, що почуваються добре, готові продовжувати. Знаєте, за 83 хвилини можна втомитися ходити по полю, а не те, що бігати. Так виходить, що вони столяли? Були матчі, коли ці футболісти вже на 65-70 хвилинах просять заміну, когось хапають судороги, а тут вони почувалися добре. Це було дивно.

– Чому так вийшло?

– Може це недостатність мотивації, може хтось хоче покинути команду. Але це непрофесійно – не догравати до кінця. Ті, хто хоче залишитися чомусь не достатньо борються за своє місце. Я задав хлопцям питання, чому так зіграли: чи тому, що дуже погано, чи дуже добре. Ситуація в нас не критична, зарплати виплачуються, можна заробляти премії. Щоб сильно добре було, коли можна дозволити слабинку – теж ні. Я б хотів, щоб гравці боролися за своє місце. На загальних зборах ми обсудимо ці питання.

– Осіння частина сезону підходить до кінця. Чи робите ви якісь кадрові висновки у зв’язку з останніми результатами?

– Ще є один матч. Він не змінить загальної картини, але ще є можливість людям проявити себе. Є кілька людей, за яких я буду триматися, я бачу, що вони прогресують у моєму тренувальному процесі. Все інше побачимо після останнього туру. Подумаємо, як будуть проходити збори, буде видно, хто хоче грати за «Кристал» і надалі. Нам бракувало стабільності в психології, тому будемо шукати кількох досвідчених людей, які могли б підтягнути молодь.

Прес-служба ФК «Кристал»