У херсонському кіноклубі відбувся прем’єрний показ робіт місцевих режисерів

3 листопадаа 2014 15:14
http://most.ks.ua

http://most.ks.ua

30 жовтня в кіноклубі “Режиссёр.Орг” відбувся прем’єрний показ фільму херсонського кінодокументаліста Романа Соколана «Родина» («La Famiglia») і кліпу студії BORN VISION «Lost in Promises».
Як не дивно, незалежне кіно і відеомистецтво в Херсоні розвиваються. У чому черговий раз переконалися завсідники кіноклубу, громадські діячі, початківці кінематографісти. До їх удачі, до і після показу була можливість вживу поспілкуватися з авторами, задати свої питання, дізнатися що їх цікавить.
Обидві роботи, представлені в цей четвер, мають свій несподіваний зв’язок з Італією. Документальний фільм Романа Соколана про сімейство Ното, звичайних італійців, які живуть у передмісті Мілана і вважають себе середнім класом. Він – лікар, вона – учитель в школі. Троє дітей – вже зовсім дорослі дівчатка. Разом з однодумцями, вони знайшли свою найбільшу пристрасть в житті – допомагати дітям сиротам, дітям з неповних або проблемних сімей – українським дітям. Цей фільм розповідає про перебування української дитини в італійській родині. Фільм супроводжується субтитрами українською мовою (основна мова фільму: італійська).
Новий кліп талановитих херсонських кліпмейкерів Олени Гудкової і Романа Путієнка зі студії BORN VISION знятий для італійської групи Audrey. Херсон в кліпі вельми складно впізнати, настільки незвичайні ракурси і сильні, несподівані образи вибрали автори. Крім того, додаткову привабливість музичному відео додала участь в зйомках естрадно-циркової студії Jin-Roch. Кліп виконаний на високому технічному та художньому рівні.
Нові покази в кіноклубі “Режиссёр.Орг” проходять регулярно. Щотижня (по четвергах) своя програма: українська кінокласика, нове українське кіно, кінотерапевтична група (перегляд фільму разом з психологом), прем’єри робіт херсонських кінематографістів. Вхід на покази завжди залишається безкоштовним. Глядачі дізнаються про наступні покази на сторінках клубу в соціальних мережах – вконтакте і facebook.

Якщо ви знімаєте кіно / відео в Херсоні, організатори показів закликають дати про себе знати. Щоб познайомити з вашою творчістю нових глядачів з рідного міста.

Джерело: МОСТ