Рецепт успіху нової коаліції та уряду – щоденна робота “що я зробив для України, а не для наступних виборів”, – Томенко

28 Жовтня 2014 16:48
tomenko2

osvita.mediasapiens.ua

На думку радника Президента Миколи Томенка, сьогодні при формуванні нової коаліції та майбутнього уряду треба взяти до уваги не дуже успішний досвід попереднього коаліційного утворення.

Тоді, за словами політика, принцип формування коаліції та уряду базувався на застереженні інтересів конкретних партій чи фінансово-політичних груп, що згодом призвело до внутрішнього конфлікту, адже кожна політична сила застерігала свої інтереси на наступні парламентську та президентську виборчі кампанії.

«Якщо сьогодні при формуванні нової коаліції та майбутнього уряду вдасться уникнути цих серйозних проблем і домогтися домінування професійності над партійними інтересами, а загальнонаціональних інтересів – над майбутніми виборчими, то є шанс на те, що ця коаліція буде довготривалою, а новий уряд – успішним», – вважає Микола Томенко.

Тому, якщо у популярній версії прописати «рецепт» успіху нової коаліції та майбутнього уряду, то він мусив би базуватися на тому, що всі, хто увійдуть до складу коаліції, повинні діяти, виходячи з того, «що я зробив для України», а не з того «що я зробив для майбутніх президентських чи парламентських виборів», вважає радник Президента.