Комітет виборців: Вибори на Херсонщині пройшли при невеликій кількості порушень

28 Жовтня 2014 12:50
logo_4

cvu.dn.ua

День голосування пройшов при невеликій кількості порушень. У цілом спостерігачі Комітету виборців України повідомили про близько сорока випадків порушень виборчого законодавства.
Більшість з них стосується незадовільного рівня підготовки виборчих комісій. Причини: короткі терміни для організації виборів, велика кількість замін у комісіях. Частина керівного складу навіть не пройшла навчання.
Друга частина порушень – агітація в день голосування різними кандидатами в народні депутати і політичними партіями. Заборонені передвиборна агітація в день голосування здійснювалася різними методами: розсилка смс-повідомлень, агітація в автобусах, білл-борди з прихованою агітацією, випадки чорного піару (розписування фарбою стін закликами на користь Ф.Негоя) і т.п.
При цьому, тільки чотири з приблизно сорока порушень в КВУ вважають грубими.
«Це незаконне голосування солдат за кандидатів-мажоритарників в селі Українка Іванівського району, видалення в день голосування спостерігача КВУ у Голій Пристані, два випадки, схожі на проведення «каруселі»на двох ділянках в центрі Херсона. За фактами підозри на фальсифікацію типу «карусель» та видалення нашого спостерігача ми звернулися в міліцію і СБУ », – зазначають спостерігачі від КВУ.

Джерело: МОСТ