Обласний центр зайнятості допомагає переселенцям працевлаштуватися

20 Жовтня 2014 16:58
8776_thumb

http://www.oda.kherson.ua

Обласний центр зайнятості готовий сприяти працевлаштуванню  осіб, які перемістилися з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції.

Зокрема, особам, які мають вищевказаний статус, у центрі зайнятості допоможуть знайти роботу – тимчасову або постійну,  взяти участь у громадських або інших роботах тимчасового характеру, пройти професійну підготовку, перепідготовку або підвищити свою кваліфікацію, отримати статус безробітного та матеріальну допомогу на випадок безробіття.
Облік та реєстрація в центрі зайнятості здійснюється незалежно від того, де проживає чи перебуває особа. Усі послуги – безкоштовні.
Крім того, для підбору підходящої роботи з метою отримання адресної допомоги для покриття витрат на проживання, необхідно подати до центру зайнятості паспорт громадянина України або інший документ, що посвідчує особу, облікову картку платника податків (ідентифікаційний код).
Якщо ж особа вже зареєстрована в центрах зайнятості Донецької або Луганської областей, то їй нададуть соціальні послуги та допомогу по безробіттю в будь-якому іншому центрі зайнятості України за місцем її перебування.
Телефон «гарячої лінії» Херсонського обласного центра зайнятості з питань реєстрації, перереєстрації в службі зайнятості й одержання соціальних послуг (0552) 46 10 86, (067)55 21 954
За потреби скористайтеся послугами: безкоштовної інформаційно-довідкової телефонної системи державної служби зайнятості: 0-800-50-50-60 (зі стаціонарного телефону), безкоштовного мобільного сервісу «Пошук роботи»: 730 (з мобільного телефону), Інтернет-порталів державної служби зайнятості: www.dcz.gov.ua та www.trud.gov.ua.