Херсонцям пропонують приєднатися до “Лінії життя”

14 Жовтня 2014 14:16

1413268473_ryesrrs-rrrrs13 жовтня стартувала соціальна програма з розвитку донорства крові «Лінія життя». Ініціатива спрямована на привернення уваги суспільства до проблеми донорства крові, формування культури донорства і збільшення запасів якісної донорської крові шляхом забезпечення швидкого і доступного способу для отримання інформації та консультацій з питань донорства крові.

На сьогоднішній день кількість запасів донорської крові в Україні майже в два рази нижче світових стандартів. Крім того, спостерігається тенденція до погіршення співвідношення обсягів якісної донорської крові і потреби в ній.

В рамках програми «Лінія життя» працює спеціалізований контактний центр. Зателефонувавши за номерами 7333 (безкоштовно для абонентів МТС) і 050 119 7333 (для абонентів інших операторів відповідно до умов тарифного плану) з 8:00 до 22:00, будь-який бажаючий зможе отримати інформацію з питань донорства крові, а саме, де можна здати кров, як проходить процедура і як до неї підготуватися, протипоказання до здачі крові, права донорів крові, пільги, які гарантуються донорам з боку держави та інші. З 22:00 до 8:00 важливу інформацію з питань донорства крові можна прослухати в автоматичному режимі.

Всі витрати з інформаційної підтримки програми та організації роботи «гарячої» лінії взяв на себе мобільний оператор «МТС Україна». Координаційну частина програми забезпечує «Асоціація служб крові України».

– Медичний персонал в регіонах України готовий до збільшення кількості донорів крові, – упевнений Президент Асоціації, кандидат медичних наук, Анатолій Миколайович Чугрієв. – Ми сподіваємося, що завдяки широкомасштабній кампанії нам вдасться залучити велику кількість молодих людей до добровільного донорського руху, популярному в усіх розвинених країнах світу.

Програма «Лінія життя» має на увазі широку інформаційну кампанію, в тому числі на телебаченні. Обличчям інформаційної кампанії став відомий український боксер, олімпійський чемпіон, володар інтерконтинентального поясу за версією Всесвітньої боксерської організації (WBO) Олександр Усик, який також є донором.