“Анархія і корупція – кращі друзі Путіна” – нардеп

11 Жовтня 2014 16:14
tvi-295x200

tvi.ua

Говорячи в ефірі каналу «ТВі» про підписаний Президентом Закон про люстрацію, його радник Микола Томенко зазначив, що цим Президент чітко зафіксував необхідність того, що суспільство вимагає очищення влади. «Водночас дуже важливо, щоб це очищення не відбувалося вуличними і анархічними методами, а було переведене у правове, законне поле», – зауважив Томенко.

За його словами, цілком очевидно, що Закон «Про очищення влади» ще треба буде уточнювати і вносити зміни, оскільки є щонайменше дві проблеми.

«По-перше, ми не повинні втратити професійних людей, які сумлінно працювали в період Януковича. По-друге, потрібно, щоб ті, хто займатимуться люстрацією, діяли під контролем громадськості, і щоб ми не допустили появи ще одного «люстраційного податку», коли народ ще буде заробляти на згоді пройти цю люстраційну перевірку», – зауважив радник Президента.

Він також зазначив, що Закон про люстрацію – лише перший крок звільнення України від корупції. Далі, одними з першочергових рішень Президента будуть внесення змін до Конституції, серед яких буде скасування депутатської недоторканності.

«Сьогодні багато колишніх міністрів і ключових гравців команди Януковича не попадають під люстрацію і відповідальність перед суспільством через депутатську недоторканність. Частина таких депутатів, що не пройдуть до наступного складу парламенту, вже будуть «відкриті» для Генеральної прокуратури. А ті, хто стануть депутатами, очевидно, повинні, як і вся решта народних депутатів, втратити депутатську недоторканність після відповідних змін до Конституції для того, щоб була забезпечена рівність усіх перед законом. У даному випадку мова йде і про зняття недоторканності з суддів. І це можна буде зробити вже до весни 2015 року», – вважає радник Президента.

«Загально кажучи, підписаним Президентом Законом про очищення влади та тими законами, які Верховна Рада повинна ухвалити на своєму засіданні 14 жовтня, ми мусимо не допустити, з одного боку, анархії в країні, що провокується ззовні, а з іншого – почати реальну боротьбу з корупцією. Бо зрозуміло, що сьогодні анархія і корупція – це кращі друзі Путіна», – підсумував Микола Томенко.