На Херсонщині буде створено центр медичної реабілітації для учасників АТО

9 Жовтня 2014 08:21
8616_thumbХерсонська облдержадміністрація повідомляє, що опрацьовується питання щодо створення регіонального центру медичної реабілітації для учасників антитерористичної операції на базі обласного госпіталю ветеранів та інвалідів війни.
Госпіталь налічує 226 ліжок та має у своїй структурі спеціалізовані відділення для організації надання медичної допомоги ветеранам війни по основним профілям. Після внесення відповідних змін до нормативно-правових актів вказаний заклад зможе приймати на лікування та реабілітацію осіб, які отримали поранення під час проведення АТО. На теперішній час медична допомога зазначеній категорії надається обласною клінічною лікарнею, яка підпорядкована Департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації та лікарнею управління Міністерства внутрішніх справ України в Херсонській області.
Всього на теперішній час у закладах охорони здоров’я області отримували стаціонарне лікування 16 осіб, з яких 2 – в обласній клінічній лікарні. Основний профіль відділень закладів, у яких організовано надання медичної допомоги пораненим — це ортопедо-травматологічне, нейрохірургічне, неврологічне, хірургічне відділення.