У Херсонській обласній бібліотеці для дітей пройшов відкритий урок читання

30 Вересня 2014 11:37
bibliokeshingu

http://www.city.kherson.ua

Мер Херсона Володимир Миколаєнко взяв участь у Відкритому уроці читання, який пройшов у Херсонській обласній бібліотеці для дітей ім. Дніпрової Чайки з нагоди відзначення Всеукраїнського дня бібліотек.

У форматі святкового бібліокешингу «Бібліотека – територія єдності»  учні шкіл №21, 44, які також взяли участь у заході, дізнались про улюблені книжки дитинства міського голови, його захоплення, мрії, особливості роботи, хобі, родину тощо.

Пограли в інтерактивні «Херсонські головоломки».

«Наша доля в значній мірі залежить від того, які книжки ми читали в дитинстві, на чому виховувались. У мене вдома була велика бібліотека, я багато читав. Книги різних авторів, різних жанрів. Певний час любив фантастику, прочитав також всього Дюма, Шекспіра. Радити вам, що слід обов’язково прочитати досить складно, адже кожен з вас має формувати свою особистість самостійно, самостійно обирати улюблені книжки. Єдине що, особисто мені подобається читати справжні книжки, не електронні, а ті, які ти можеш тримати у руці і, читаючи які, ставати учасником якихось подій», – сказав Володимир Миколаєнко.

Всеукраїнський урок читання проводиться у Херсонській області з 2010 року. Мета – привернути увагу громади до проблеми дитячого читання. У інтерактивному форматі діти спілкуються з відомими особистостями краю, авторитетними та успішними людьми, керівниками місцевого самоврядування, популярними херсонськими письменниками.