425 херсонських студентів – медиків прийняли присягу

25 Вересня 2014 16:01

F3KW3SCALN0YCWCAMBKO93CAXJVZN3CAKVBZBRCAGJBPLFCAPGВсі новачки в цей день урочисто одягли білі халати – символ чистоти, порядності та чесності майбутніх працівників медичної галузі.
Цього року Херсонський базовий медичний коледж набрав 425 студентів. Під час урочистостей з нагоди початку навчання, майбутні медики традиційно одягли білі халати і прийняли присягу.
Як і щороку, в медичному коледжі весь ліцензійний обсяг студентських місць заповнений. Найбільший набір – у медсестер, хоча найпопулярнішою вважається спеціальність лікувальна справа. У фельдшерів, конкурс при вступі склав до 18 осіб на одне місце. І не дивно, адже сьогодні лікар – одна з найбільш затребуваних професій.
На думку Олени Грищенко, заступника директора з навчальної роботи базового медичного коледжу, навчальний рік 2014-15 буде особливим. Так, на окремому відділенні «Стоматологія ортопедична», де навчаються зубні техніки, цього року набрали 21 студента з фізичними обмеженнями. Продовжувати отримувати професію медсестри приїхали і 2 студентки з Маріуполя.

Джерело: МОСТ