“Пробіг з вірою в серці” у Херсоні: зібрано 100 063 грн.

22 Вересня 2014 08:46
1411317265_rrryersr_r_rrrsssrsii_rrrssss

http://khersonline.net

Херсонці вже вп’яте прийняли участь у благодійному марафоні «Пробіг із вірою в серці» та спільними зусиллями зібрали 100 063 гривень. 2000 дорослих та маленьких мешканців міста знову підтримали цю чудову традицію та пробігли заради життя дітей з вродженими вадами серця.

Добровільні внески учасників, організатора та партнерів підуть на придбання медичного обладнання для Херсонської обласної дитячої лікарні. Сучасні реанімаційні монітори дадуть змогу контролювати всі життєво важливі функції пацієнтів під час проведення реанімаційних заходів та зберегти найцінніше – життя малюків.

«Пробіг з вірою в серці» вже 5 років поспіль проходить в Україні. Зпочаткована в 2010 році, ця соціальна ініціатива компанії «Данон» спрямована на придбання кардіологічного обладнання для місцевих лікарень та пологових будинків. Цього року благодійні забіги проходять у п’яти містах: Херсон, Дніпропетровськ, Вінниця, Кременчук та Львів.
Сьогоднішній «Пробіг з вірою в серці» зустрічав херсонців насиченою програмою. Дітлахів забавляв ігровий театр за участю улюблених персонажів – Маша та Ведмідь. І дорослим, і малим надзвичайно сподобалася зона «фейс-арт», малюнки на асфільті, пригометр та багато іншого. У спеціально облаштованій фото-зоні усі бажаючі робити фото на пам’ять. Організатори Пробігу подбали і про колективну розминку за участю спортсменів-олімпійців.
Пройшовши реєстрацію та відвідавши анімаційні зони, марафонці приготувались до старту! Першими бігли спорстмени Національного Олімпійського Комітету, за ними – учасники з обмеженими можливостями, потім – команда міської ради, корпоративні команди, школярі та всі бажаючі.
Володимир Миколаєнко, Херсонський міський голова: «Дуже гарно, що така значна кількість небайдужих людей зібралась на головній площі міста. Дякую кожному з вас за небайдужість і реальну допомогу дітям. Кожна ваша гривня – це шанс на життя для маленького херсонця. Крім того, сьогодні ми вкотре демонструємо всьому світові, всій державі, що Херсон – це Україна. У нас спільна мета – вільна, сильна, процвітаюча держава Україна. А майбутнє нашої Батьківщини – це наші діти. Хочу подякувати організаторам пробігу за те, що вони роблять велику справу – збирають разом молодих людей, популяризують здоровий спосіб життя, гуртують херсонців навколо благородної мети».
Купа емоцій, натхнення та доброго настрою чекали всіх на фінішній лінії, адже ніхто із учасників не залишився без призів та подарунків – корисних молочних продуктів «Данон». В рамках заходу херсонцями був встановлений рекорд із наймасовішої декустації йогурту – представники Книги рекордів України зафіксували, що близько 1500 учасників Пробігу одночасно пригощались цими смачними молочними напоями.

Тарас Пилипець, директор заводу «Данон Дніпро»: «Я щиро захоплений тим, як палко херсонці підтримують традицію проведення в нашому місті благодійних Пробігів. Так, з кожним роком, в різних куточках нашої країни, все більше і більше людей приймають участь у благодійному марафоні «Пробіг з вірою в серці». Ідея даного проекту якнайкраще відображає місію компанії «Данон» – нести здоров’я людям – як через здорові продукти, так і шляхом впровадження соціальних ініціатив та інвестицій в здорове суспільство. І я радий, що наше прагнення допомогти українцям жити повнішим та довшим життям сьогодні розділило чимало небайдужих мешканців Херсону!»