В обласній раді розглянули перспективи розвитку освіти регіону

19 Вересня 2014 12:33
IMG_1995

http://oblrada.ks.ua

В ході роботи постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, культури, молоді, спорту та взаємодії зі ЗМІ директорам херсонських шкіл було презентовано ІКТ проект розвитку середньої освіти в регіоні. Розгляд проекту проходив в рамках розгляду проекту обласної цільової програми «Розвиток освіти Херсонщини – інвестиції в майбутнє регіону» на 2014-2017 роки.

Розробки вчених Херсонського державного університету по ІКТ проекту розвитку середньої освіти презентував перший проректор ХДУ, професор Олександр Співаковський, який підкреслив, що підготувати висококласних конкурентоспроможних фахівців можна лише поглиблюючи знання учнів з іноземних мов та новітніх технологій. Акцентувалася увага присутніх на комісії і на важливості точних наук та системному культурно-ідеологічному вихованні учнів.

Голова постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, культури, молоді, спорту та взаємодії зі ЗМІ Артем Кияновський підкреслив важливість залучення шкіл до цього проекту:

«Сьогодні учні мають велике зацікавлення комп’ютерними технологіями, вони постійно користуються Інтернетом. Отже, ми теж повинні інтегрувати в цей процес і забезпечити можливість, у тому числі, електронної освіти, об’єднати школярів різних шкіл області задля здобуття якісної освіти», – зауважив депутат.

Оскільки більшість директорів загальноосвітніх шкіл виявила зацікавлення ІКТ проектом, їм було презентовано посібник «Школа майбутнього: організатору інноваційної діяльності та дослідно-експериментальної роботи у загальноосвітньому навчальному закладі».