Херсонські медики готові до військових дій

19 Вересня 2014 08:10

1411057535_rrrreryereХоч у нас в місті не розривалися бомби, не стріляли «Гради”, не наводили смертельний страх літаки ворога, населення готується до військових дій. А якщо є загроза війни, значить, медики повинні бути готові надати допомогу пораненим.

Головний лікар «Херсонської міської клінічної лікарні ім. Л. і О. Тропіних », член медичної ради управління охорони здоров’я міськради Леонід Ремига заспокоїв: «Лікарні забезпечені всім необхідним».

При наданні медичної допомоги постраждалим будуть використані медикаменти та перев’язувальні засоби з резервного запасу, який створений на випадок виникнення в Херсоні надзвичайних ситуацій.

У зв’язку з ситуацією в Україні, внесено зміни до закону щодо обкладення ПДВ ліків та засобів індивідуального захисту, які завозять в Україну для потреб АТО.

Як розповів начальник Державної служби лікарських засобів в Херсонській області Владислав Данько, дія норми поширюється на посилки з засобами, які призначені для надання медичної допомоги учасникам бойових дій, які отримали поранення, контузії або інші травми.

Також при ввезенні від податку звільняються лікарські засоби і медвироби без держреєстрації та дозвільних документів, якщо ці предмети будуть використані в АТО. Це правило діє в період проведення АТО або введення воєнного стану.

Що стосується дефіциту ліків в херсонських аптеках, Владислав Віталійович запевнив, що недоліку в препаратах немає.