Журналісти і влада проінспектували протитанковий рів

10 Вересня 2014 16:55
8270_thumb«Зараз усі сили обласної влади сконцентровані на побудові споруд оборони та облаштуванню їх для несення служби військових тут у зимовий період», – зазначив заступник голови обласної державної адміністрації – керівник апарату Сергій Тріщанович, відвідавши адміністративний кордон між Херсонською областю та Кримським півостровом учора, 09 вересня. и так це насправді мали змогу пересвідчитись представники центральних ЗМІ.
Загалом було оглянуто облаштування позицій першої лінії оборони, а саме бліндажів та протитанкового рову.
Так, начальник Херсонського прикордонного загону підполковник Дмитро Ліщинський звернув увагу: «Державний кордон сьогодні облаштовано як силами обласної влади, так і безпосередньо громадськими формуваннями області».
Як вказав Сергій Тріщанович, окрім першої, існують ще друга та третя лінії оборони, де також розташовані комунікації та захисні споруди, що забезпечують оборону кордону між Херсонщиною та Кримом.
Довідка. Протитанковий рів – штучна перешкода у вигляді широкого і глибокого земляного рову, що відривається перед переднім краєм оборонної позиції або в глибині оборони з метою зупинити танки противника і завдати їм поразки вогнем протитанкових засобів.
Рів відривається із зламами, а підходи до нього мінуються і прикриваються вогнем всіх видів.