На Херсонщині розпочала роботу Перша Таврійська школа з питань онкології

8 Вересня 2014 08:32
4 вересня о 9:00 вже втретє розпочала свою роботу Перша таврійська школа з питань онкології. Цього року вона проходить в форматі науково-практичного семінару з питання: «Мультидисциплінарний підхід до діагностики і лікування пухлин малого тазу». Серед гостей представники медичних закладів та університетів Херсонської, Одеської, Харківської, Київської, Миколаївської та Запорізької областей.
Перше пленарне засідання вели: заступник директора Департаменту охорони здоров’я – начальник управління з організації медичної допомоги населенню Херсонської обласної державної адміністрації Ліна Бондарева, професор, доктор медичних наук, завідувач кафедри онкології Олексій Ковальов (Запорізька медична академія післядипломної освіти), головний лікар комунального закладу Херсонської обласної ради «Херсонський обласний онкологічний диспансер» та організатор заходу Ірина Сокур. «Дуже важливо лікарям мати змогу поділитися тим, що надбали і прийняти досвід від своїх колег», – зауважила Л.В.Бондарева.
Серед обговорюваних питань в перший день науково-практичного семінару постали: онкоепідеміологічна ситуація по коло ректальному раку у Херсонській області за період 1997-2013 років, клінічне значення генетики при діагностиці та лікуванню раку, персоналізована терапія, хімічне лікування раку простати, персоналізований алгоритм планування поєднаної терапії раку шейки матки, хіміотерапія раку яєчників та інші.
Варто зауважити, що одним із найголовніших аспектів учасники науково-практичного семінару назвали «скринінг». Адже, головне завдання профілактики злоякісних пухлин зводиться до активного виявлення і лікування хворих передпухлинними захворюваннями й виявленню та лікуванню хворих на рак у ранніх стадіях. Більшість онкологічних захворювань піддаються лікуванню при їхньому своєчасному виявленні.