Драмтеатр допоможе військовим

6 Вересня 2014 11:56

1111111herson2_f(1)У вівторок, 2 вересня, журналістів запросили на прес-конференцію до Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру імені Миколи Куліша

 Його директор Олександр Книга запропонував у ЗМІ запровадити нову рубрику “хороші новини від театру”.

Отже, наші артисти не стоять осторонь того, що відбувається в Україні. Національний театр імені Франка запропонував своїм колегам провести акцію. А саме: гроші від вистав, якими будуть відкривати новий театральний сезон, переказати на допомогу українській армії. Херсонський драмтеатр 79-й сезон розпочне бенефісом народного артиста України Анатолія Толока, якому виповнюється 75 років. Сам актор також погодився частину свого гонорару переказати нашим бійцям. Відбудеться прем’єра 3 та 4 жовтня.

Друга хороша новина – наші актори щойно повернулися з гастролей в Угорщині. Із “Понтієм Пілатом” вони відвідали місто Бекешчаба. І грали не у звичному театрі, а на воді. А це додало містичній виставі особливої атмосфери. Наприклад, за сценарієм, на початку дійства декілька людей скидали в яму. У Херсоні для цього облаштували місце, де сидить оркестр. А перед угорськими глядачами акторів скидали прямо в річку. На виставу завітали міністр культури Угорщини, заступник міністра культури України та багато поважних гостей. Глядачі сприйняли виставу на ура, декілька разів викликали на біс.
Після цієї поїздки Олександр Книга буквально загорівся ідеєю створити театр на воді й у нашому місті.

– Нам сам Бог велів мати свій театр на воді. Я пропонував це зробити ще 15 років тому. Для цього не потрібно багато коштів. Зробити у Парку Слави на схилах амфітеатр. І там ми зможемо приймати навіть концерти зірок світового рівня, – розповів директор драмтеатру.

Але це поки що у планах. А чим артисти планують дивувати своїх глядачів цього сезону? Для маленьких відвідувачів театр готує одразу дві казки. Перша – у форматі 3D під назвою “Чарівна галявина”. А другу дітлахи побачать перед Новим роком. Це буде мюзикл “Білосніжка та сім гномів”. У грудні порадують прем’єрою і дорослих глядачів. Свою роботу підготує херсонцям угорський режисер Біла Меро. Це буде “Блоха у вусі” за Жаном Фейдо.
Але є у цій бочці меду є і ложка дьогтю. Молода режисерка Влада Білозоренко, яка підкорила серця херсонців своїм “Свіччиним весіллям”, “Справа №”, “Продавець дощу”, відтепер працює в Києві. Але, за можливістю, буде ставити вистави й у рідному місті.

Зрозуміло, що це далеко не всі сюрпризи, які готують артисти для херсонців. Тому до зустрічі у 79-ому театральному сезоні!

Джерело: ВГОРУ