Підготовка військових до зими йде за планом – Рада оборони Херсонщини

4 Вересня 2014 14:35

8222_thumb«Сьогодні найголовніше завдання, поставлене перед нами, полягає у злагодженості і чіткості виконання доручень голови облдержадміністрації, що направлені на збереження миру і спокою на території Херсонщини», – сказав перший заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Шепелєв під час чергового засідання Ради оборони Херсонської області, яке вже традиційно проходить за участю представників усіх силових структур області та відповідних підрозділів облдержадміністрації. Так, однією із важливих тем, обговорених на засіданні, було питання створення усіх необхідних умов для розміщення військовослужбовців у зимовий період у Генічеському, Каланчацькому та Чаплинському районах.

«Ми визначились з обсягом та вартістю відповідних робіт (ремонт, опалення, водопостачання, водовідведення), тому приміщення для перезимівлі наших військових будуть готові у визначені строки», – сказав голова Генічеської райдержадміністрації Сергій Коржевий, а також додав, що біля поста в с. Салькове встановлено 2 вагончика з комунікаціями та опаленням, ще один передано для розміщення на блокпосту у с.Чонгар.

Також під час засідання розглянули питання можливого переведення житлових будинків, які мають централізоване опалення, на тимчасове поквартирне електроопалення з метою підвищення споживання електроенергії під час опалювального сезону 2014/15 року. «Станом на 1 вересня проведено інвентаризацію електричних мереж житлових будинків. І до 15 вересня будуть заповнені енергетичні паспорти по кожному житловому будинку окремо, тобто який саме об’єм потужності можна виділити на одну квартиру», – зазначила Інна Трибух, начальник управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації.

Крім того, у ході зустрічі директор Департаменту економічного, регіонального розвитку та торгівлі облдержадміністрації Ігор Клим відзвітував про виготовлення зимового одягу для особового складу 21 окремого батальйону територіальної оборони: «Розрахунки зроблені, на днях визначимося із тканиною, адже вона має бути вологонепроникною, і, як запевняє швейна фабрика, їм на пошиття 500 таких курток необхідно близько тижня. Тому до настання холодів, військовослужбовці будуть забезпечені теплим одягом».