Відбулось чергове засідання Ради оборони Херсонщини

27 Серпня 2014 16:24
8163_thumb«Сьогодні в області вживаються всі необхідні заходи для забезпечення повноцінного захисту жителів області та найбільш важливих об’єктів. І ці темпи роботи, які є сьогодні, необхідно тримати на вже відпрацьованому рівні, поступово примножувати ефективність  і оперативність виконання поставлених завдань, адже від цього напряму залежить безпека Херсонщини», – наголосив голова обласної державної адміністрації Юрій Одарченко під час чергового засідання Ради оборони Херсонської області, яке вже традиційно проходить за участю представників усіх силових структур області та відповідних підрозділів облдержадміністрації.
Зазначимо, що в ході засідання присутні обговорили готовність бомбосховищ на території області, відпрацювання плану заходів по захисту важливих стратегічних об’єктів Херсонщини, виділення військовослужбовцям земельних ділянок тощо.
Так, за інформацією управління з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації, сьогодні в області облаштовано понад 390 захисних споруд, які готові приймати людей у разі виникнення небезпеки.
«Перевірені нами бомбосховища знаходяться у належному стані, тому за необхідності люди можуть пересидіти там дві-три години, – зазначив начальник управління з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації Олексій Сулімов. – Крім того, сьогодні ретельно відпрацьована система оповіщення населення через телерадіокомпаній області».
У свою чергу, перший заступник голови облдержадміністрації Ігор Шепелєв відзвітував стосовно надання одноразової грошової допомоги сім’ям військовослужбовців, які загинули в зоні АТО під час виконання службових завдань: «Кошти з обласного бюджету планується  надавати у вигляді субвенцій на загальну суму 231 тис. 900 грн. На одну таку сім’ю, яких сьогодні нараховано 11, виділяється 50 тис. грн з урахуванням сплати податку. Крім того, спільно з відділенням Національного банку України в області оперативно відпрацьовується питання надання кредитних канікул мобілізованим».
Крім того, важливим та актуальним питанням є підготовка капітальних споруд до перезимівлі українських військовослужбовців. З цього приводу було зазначено, що у Чаплинському районі стовідсотково завершені роботи по їх організації, тоді як у Генічеському – роботи виконані на 55%.
«Зараз необхідно прикласти зусиль для оперативної підготовки фортифікаційних споруд до зими, аби військовослужбовці були забезпечені необхідними умовами як для роботи, так і для життя», – прокоментував дане питання голова облдержадміністрації Юрій Одарченко, а також додав, що вже до кінця поточного тижня  відбудеться виїзна нарада в Каланчацькому районі стосовно вирішення організаційних питань щодо облаштування військовослужбовців прикордонних військ, які несуть службу на території Каланчацького району.