Херсонщину вже відвідали майже 2 млн туристів

22 Серпня 2014 14:00
Управлінням туризму та курортів облдержадміністрації проводиться робота щодо обстеження туристичних потоків в область. З початку курортно-туристичного літнього сезону 2014 року Херсонщину відвідало близько 1 900 000 туристів, відпочиваючих та екскурсантів з різних областей України, ближнього та дальнього зарубіжжя.
8133_thumbЗа даними моніторингу 1 200 000 осіб відпочило в індивідуальних засобах розміщення, наметових містечках, садибах сільського зеленого туризму, готелях,  відвідали біосферні заповідники та національні природні парки, здійснили поїздки вихідного дня на узбережжя Чорного та Азовського морів.
Близько 680 000 осіб охоплено послугами проживання та розміщення в закладах відпочинку та оздоровлення. 58 517 дітей забезпечено відпочинком та оздоровленням в дитячих закладах відпочинку, санаторіях.
Чимало туристів приїжджають на Херсонщину на різноманітні міжнародні, всеукраїнські, регіональні фестивалі, ярмарки, туристичні форуми та конгреси, рекламно-інформаційні та культурно-мистецькі заходи. З початку 2014 року їх кількість склала понад 80 тис. гостей та учасників.
Управлінням транспорту, дорожньої інфраструктури та зв’язку облдержадміністрації здійснюється моніторинг перевезень пасажирів через автостанційну мережу області до населених пунктів на узбережжі Чорного та Азовського морів. В липні – серпні поточного року обсяг перевезень пасажирів збільшився в порівнянні з курортним сезоном 2013 року на 11%, і склав 60 тис. пасажирів. Нерегулярними перевезеннями охоплено понад 130 тис. осіб.
Найбільш відвідувані туристами райони: курортно-рекреаційні (Генічеський, Голопристанський, Скадовський, Каланчацький). Основна мета здійснення громадянами подорожі в регіон за видами туризму: відпочинок та оздоровлення в курортно-рекреаційних зонах (75%), сільський зелений туризм (19%), історико-культурний та інші різновиди туризму (6%).