Прокуратура повернула у держвласність землі лісгоспів Голопристанщини

20 Серпня 2014 08:29
khersonline.net

khersonline.net

Прокуратура Голопристанського району пред’явила 2 позовних заяви про визнання незаконним рішень Новозбур’ївської і Рибальської сільських рад та зобов’язав громадян повернути земельні ділянки.

При перевірці було встановлено, що земельна ділянка площею 25 га, наданий у власність Новозбур’ївською сільрадою, перебувала за межами населеного пункту, відноситься до земель лісового фонду та перебуває у постійному користуванні ДП «Голопристанське лісомисливське господарство».

У той же час, 2 га землі, виділені Рибальчесьою сільською радою для ведення особистого селянського господарства, також розташовувалася за межами населеного пункту і ставилися до земель водного фонду.

Голопристанський районний суд позови прокуратури задовольнив у повному обсязі. Відповідачів зобов’язали повернути земельні ділянки вартістю понад 120 тис. Грн у державну власність.

Також, за вищевказаними фактами прокуратурою району до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про 2 кримінальні правопорушення за ч.1 ст.367 КК України (службова недбалість). Обвинувальні акти в кримінальних процесах вже направлені до суду.