Відбулося чергове засідання Ради оборони Херсонської області

19 Серпня 2014 15:43
У понеділок, 18 серпня, під керівництвом голови обласної державної адміністрації Юрія Одарченка відбулося чергове засідання Ради оборони Херсонської області.
У ході засідання було підбито підсумки виконання доручень голови облдержадміністрації та ради оборони, наданих під час попередніх нарад для забезпечення повноцінного захисту мешканців області та розміщення військовослужбовців в стаціонарних приміщеннях на зимовий період. Згідно зі звітами учасників засідання зараз в запланованому режимі ідуть роботи по будівництву захисного рову та укріплень на кордоні з АР Крим. Паливом та будівельними матеріалами для зведення фортифікаційних споруд військовим допомогла Херсонська область.
Також у ході засідання було повідомлено про проведену ревізію бомбосховищ. На сьогодні, за інформацією управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації, в області існує 394 захисні споруди, готові приймати людей.
«Ми маємо діяти на випередження та забезпечити жителям області надійний захист від можливих агресивних дій Російської Федерації», – зауважив Юрій Одарченко, коментуючи подану йому інформацію.
Окремо була відмічена вагома роль волонтерів в допомозі армії. Тепер волонтерська робота координується із ОДА, але це не контроль, а посильна допомога волонтерам.
На переконання голови облдержадміністрації, це можливо лише за рахунок злагоджених дій усіх силових структур області та громадськості.