У Херсоні тариф на проїзд у маршрутках рахуватиме Громадська рада

4 Серпня 2014 14:08
97983a6111a2cfe16619eb6c81b7c8f7_XL

http://vgoru.org

Міський голова Володимир Миколаєнко, його заступник Віктор Іванушкін, депутати міської ради Станіслав Трошин, Аліса Вербицька взяли участь у відкритому засіданні «транспортного комітету» Громадської ради при міському голові.

Як повідомив головуючий засідання Олександр Мошнягул, міський голова звернувся до представників Громадської ради, аби ті долучилися до незалежного моніторингу соціально значущого питання – підняття тарифу на перевезення пасажирів та багажу громадським транспортом загального призначення (маршрутки) та надали свої пропозиції щодо його доцільності чи недоцільності.

«Дякую, що відгукнулися. – зазначив Володимир Миколаєнко. – Виникла проблема, коли підприємці, які здійснюють перевезення, звертаються до виконавчого комітету з питанням про підняття тарифу. У зв’язку із підняттям вартості палива, запчастин тощо ми пішли на здоровий компроміс – тариф підіймається, одночасно перевізники забезпечують безперебійну роботу соціальних автобусів для пільгових категорій громадян і покращують якість обслуговування пасажирів. На жаль, коли я попросив чіткі графіки руху соціальних маршрутів, їх не було надано. Розрахунки перевізників щодо розміру підняття тарифу ми надаємо вам для незалежного моніторингу. Одночасно ми плануємо винести на розгляд сесії міської ради питання про скасування рішення виконавчого комітету про підняття тарифу».

За результатами роботи Громадської ради прийнято рішення про створення робочої групи з моніторингу обґрунтованості тарифу на перевезення пасажирів та багажу громадським транспортом загального призначення. До її складу увійдуть як члени Громадської ради, так і депутати міської ради. Про результати її роботи буде повідомлено пізніше. Наразі, громадські активісти готові прорахувати скільки реально пасажирів користуються тим чи іншим маршрутом громадського транспорту, скільки пільговиків перевозять маршрутчики тощо.

Джерело: Вгору