Володимир Миколаєнко розповів про батальйон “Херсон”

30 Липня 2014 08:22
339f7ceb3a504dc27401e95e7ab68ab8

http://www.city.kherson.ua

Зараз йде дуже багато неперевіреної і навіть брехливої інформації з приводу батальйону Херсон, його неналежного екіпірування.

Хочу відразу внести ясність: в Херсонській області базується відразу декілька підрозділів для захисту нашої держави.

Насамперед це 21-ий батальйон територіальної оборони, до якого увійшли люди, що пройшли армійську службу. Це підрозділ повністю екіпірованих бійців, що декілька місяців проходили навчання в спеціально розгорнутому тренувальному таборі в селі Чорнобаївці. Саме цей підрозділ зараз забезпечує охорону всіх стратегічних об’єктів області. Їх ви можете побачити біля мостів, на каналах, поблизу важливих об’єктів енергетики та народного господарства.

Наступним підрозділом є частина внутрішніх військ (нині – Національна гвардія), яка базується в Херсоні по вулиці Паровозній. Екіпіровці цих солдат обласна влада і військове керівництво приділяють особливу і першочергову увагу, тому, що саме цей підрозділ є найближчим резервом Національної Гвардії в зоні АТО. Нагадаємо, що в Національну гвардію увійшли добровольці з Майданів по всій країні, а також кадрові військові, не байдужі до долі і цілісності нашої держави.

І, нарешті, при обласному Управлінні Міністерства внутрішніх справ було створено батальйон патрульної служби спеціального призначення, в якому добровольці на платній основі надають допомогу міліції в забезпеченні громадського порядку і контролю за переміщенням людей і вантажів. Наш батальйон отримав назву «Херсон», через що його регулярно плутають з батальйоном територіальної оборони, підлеглим армії. Обласна рада прийняла рішення про виділення 310 тисяч гривень на обмундирування батальйону патрульної служби «Херсон», міська рада виділили 107 тисяч гривень. А завтра цьому підрозділу додатково надходить ще й спецзасоби для несення служби від МВС.

Важливо розуміти, що до зони АТО батальйон “Херсон” в нинішньому складі та з нинішньою амуніцією ніхто не має намірів відправляти. А чутки про неналежне екіпірування – навмисна маніпуляція. Будьте пильні в цей складний для держави час. Слава Україні!
Про це мер міста повідомляє на відео.
http://www.youtube.com/watch?v=rWCSbkfCbOM

Джерело: МОСТ