Херсонський «робінзон»

27 Липня 2014 19:46
1406476315_rrrssrrrs1

http://khersonline.net

У Скадовському районі на острові Джарилгач врятували чергового «робінзона» з числа відпочиваючих.

Всі шанси пожити Робінзоном на безлюдному острові Джарилгач під Скадовському мав 38-річний житель Голопристанського району Херсонщини.

Разом з дружиною і ще чотирма своїми знайомими він орендував катер і відправився туди на пляжний пікнік. На пікніку відпочиваючий грунтовно «заправитися» спиртним, і кудись зник …

На це не звертали уваги, поки не настав час повертатися назад в Скадовськ. Дружина кинулася шукати чоловіка по Джарилгач, але на її крики ніхто не відгукувався, а час «підтискав», тому курортники стали дзвонити в міліцію і ГС НС.

Більше десятка правоохоронців і рятувальників на двох моторних човнах півтори години прочісували околиці острова, і врешті-решт виявили зниклого чоловіка: п’яний безтурботно спав в якихось кущах, розповіла фахівець прес-служби управління ГС НС у Херсонській області Галина Лисенко.

З горе-мандрівником рятувальники провели виховну роботу, і пояснили йому, що відволікати через свою недолугість служби екстреного реагування від важливіших справ не варто. Однак було б ще гірше, якби інші учасники пікніка поїхали в Скадовськ,  не докликавшись випивоху, а той прокинувся б серед ночі на безлюдному березі.

У цьому випадку реакція чоловіка взагалі могла виявитися непередбачуваною – аж до наміру стрибнути у воду, і добиратися до міста вплав з ризиком потонути, або банально заблукати на Джарилгачі. Втім, схожі випадки відбуваються тут мало не кожен курортний сезон: безпечно відпочивати на лоні природи у нас вміють не всі.