Ми разом змогли забезпечити мир та стабільність в Херсонській області – Юрій Одарченко

26 Липня 2014 15:58
1__5

http://www.oda.kherson.ua

Одним з головних досягнень у роботі обласної державної адміністрації Юрій Одарченко вважає забезпечення миру та стабільності в Херсонській області. Про це він повідомив під час своєї  прес-конференції, яка відбулася сьогодні.

Так, за словами голови облдержадміністрації  це є спільною заслугою та нагадав про ті події, які відбувалося в березні цього року: «Згадайте, як диверсійні групи збиралися на свої мітинги, як вони готувалися до того, щоб створити в Херсоні аналог тієї нестабільності, яка зараз відбувається на сході», – підкреслив Юрій Одарченко.
Також за цей час було сформовано систему оборони області: створена мережа блок-постів, працює воєнізована охорона, налагоджена реальна система, яка дозволяє ловити потенційних диверсантів та сепаратистів.
За словами голови облдержадміністрації у непростий для країни час вдалося забезпечити функціонування зрошувальної системи: «Незважаючи на борги перед енергетичними компаніями і порушення роботи каналу через ситуацію у Криму землі зрошуються у штатному режимі. А це означає, що хто б не був наступним головою ОДА – область точно виконає свою задачу по забезпеченню України сільськогосподарською продукцією. Адже ми маємо дуже гарний врожай», – сказав Юрій Одарченко.
Повідомив голова облдержадміністрації і про те,   що зараз закінчено процес повернення у власність розкрадених попередниками земельних ділянок біля будівництва мостового переходу «Таврійський – ХБК»: «Ми виявили порушення законодавства під час безкоштовної передачі земель, звернулися до прокуратури, яка, у свою чергу, подала до суду на скасування незаконних розпоряджень. Ми цей позов вже визнали і він буде задоволений, як тільки завершаться технічні формальності. Я дуже сподіваюся, що ніхто у майбутньому не відмовиться від цієї ідеї і не заблокує повернення землі у державну власність, адже ця земля має піти військовослужбовцям».
Також серед досягнень роботи облдержадміністрації Юрій Одарченко відзначив очищення органів влади області, проведення в області прозорих та чесних виборів Президента України, налагодження реальної взаємодії з громадськістю.