Херсонський «Кристал» почав підготовку до чемпіонату

19 Липня 2014 20:48

220px-fk_kristall_herson_1_0Херсонський «Кристал» розпочав активну підготовку до чемпіонату України в другій лізі. З радістю повідомляємо, що проблема погашення заборгованості перед гравцями клубу зрушила з «мертвої» точки. Завдяки підтримці голови Херсонської облдержадміністрації Юрія Одарченка та мера Херсона Володимира Миколаєнка «Кристал» почав поступово отримати кошти, які раніше «зависли» на казначейському рахунку клубу. Позитивна динаміка вирішення фінансових питань дозволяє з надією дивитися у майбутнє.

Відтак тренерський штаб нашого клубу наразі працює у посиленому режимі. 18 і 19 червня команда зібралася для перших тренувань.

Варто зазначити, що в період міжсезоння «Кристал» покинули кілька футболістів, в тому числі й деякі провідні виконавці. Втім, основний кістяк команди, на який тренери опиралися в минулому сезоні – лишився.

До старту чемпіонату лишилося рівно тиждень. Тому за цей короткий термін «Кристал» має підсилитись кількома футболістами, провести контрольні матчі, фізично відновитись після відпустки. Як триває підготовка до старту чемпіонату нам розповів головний тренер ФК «Кристал» Сергій ШЕВЦОВ.

– 18 червня на перше тренування вийшли місцеві гравці і ті, хто живе недалеко від Херсона. 19 числа до нас приєдналися іногородні футболісти. Уже є люди, яких ми запрошуємо в наш колектив на найближчий сезон, є гравці, які приїхали на перегляд. Завдання у нас складне – укомплектуватися в максимально короткий термін.

Але вибирати будемо пильно, аби хто в «Кристал» не потрапить. Якщо не наберемо потрібних виконавців зараз, а скоріше так і буде, то продовжимо пошуки. Трансферне вікно відкрите до 1 вересня. На сьогодні з клубу пішли Сітало, Манасян, Коньков, Потапенко, Чукавін, Прошутя. Жорову зробили операцію, але у нього закінчився контракт. Після одужання сподіваємось, що він долучиться до нас, але поки про це говорити зарано.

Наразі до тренувань приступили Касперович, Чакляров, Барладим, Бічевой, Лаптєв, Дяченко, Колмогорцев, Піркавець, Черняєв, Цой, Ленський.

Водночас ми шукаємо підсилення у всі лінії. Найближчий контрольний матч плануємо на 22 червня. Хлопці повернулися з відпустки у хорошому настрої. Поновилося фінансування. Голова ОДА підписав розроблений нами графік погашення заборгованості перед клубом.

Завдяки цьому ми покрили значну частину наших боргів. Якщо цей графік буде виконуватись, то ми будемо думати не тільки про виживання, а й про перспективи і розвиток у майбутньому.

Прес-служба ФК «Кристал»