Заступник Міністра агрoполітики взяв участь у пуску малька стерляді на Херсонщині

7 Липня 2014 08:21
«

oda.ks.ua

oda.ks.ua

«Сьогодні необхідно працювати над відновленням рибного потенціалу держави, що дасть можливість повністю забезпечувати наших громадян власною рибою, а не імпортованою. Так, імпортувати треба, але дорогі види риб, які ми можемо спокійно вирощувати на таких підприємствах як «Виробничо-експериментальний  Дніпровський осетровий рибовідтворювальний завод ім. академіка С.Т. Артющика», – зазначив заступник Міністра аграрної політики та продовольства України – керівник апарату Олександр Сень під час пуску малька стерляді у с. Дніпровське Білозерського району.

Також у заході взяли участь заступник голови  обласної державної адміністрації Михайло Мельник, перший заступник голови Держрибагентства України Олег Николенко, в.о. директора Департаменту екології та природних ресурсів Микола Мартиненко, а також фахівці з  риборозведення.
«Зараз у річку Дніпро було випущено 350 тисяч мальків стерляді. Загалом протягом цього місяця заплановано випустити 1млн мальків стерляді, кожен з яких має вагу 2,6 г, але вже через 2-3 роки одна рибина важитиме 3-4 кг», – повідомив директор «Виробничо-експериментального  Дніпровського осетрового рибовідтворювального заводу ім. академіка С.Т. Артющика»  Віталій Плугатарьов.
Ця робота свідчить про те, що працівники заводу відновлюють екологічний баланс. Вони повертають до життя ту рибу, яка споконвіку жила у Дніпрі. Про це наголосив заступник Міністра та разом із Олегом Николенком, першим заступником голови Держрибагентства України, відзначив чудовий стан «Виробничо-експериментального  Дніпровського осетрового рибовідтворювального заводу ім. академіка С.Т. Артющика».
«Окрім того, це приклад того, як і куди використовуються державні кошти. Вони ідуть на розвиток наших галузей, відновлення екології та життєзабезпечення населення», – підкреслив Олександр Сень.
Джерело: Сайт ХОДА