Топ-7 найкорисніших продуктів, які коштують копійки

11 листопадаа 2020 12:24

Кажуть, що на здоров’ї не можна економити. Якщо включити в раціон продукти з нашого огляду, то імунітет стане міцнішим. Тим паче, що  по кишені це сильно не вдарить.

zdorovia.com.ua

zdorovia.com.ua

Про Суперфуд чули багато. Продукти, в яких вміст вітамінів, мінералів та інших корисних речовин настільки високий, що вони прирівнюються до лікарських засобів, просто не могли не стати популярними.

Однак і міфами ця тема теж встигла обрости. Деякі вважають, що Суперфуд знайти в середньостатистичному супермаркеті просто неможливо, а якщо і можна, то вони будуть коштувати дуже дорого (навіть слово “супер” в назві цих продуктів на це натякає). Але це не зовсім так.

За деякі Суперфуд дійсно доведеться заплатити велику суму, але є й інші варіанти, які може дозволити собі кожен. Сьогодні ми ділимося списком з 7 шалено корисних Суперфуд, які можна знайти в супермаркетах за вельми доступною ціною.

1. Насіння льону

Насіння льону безперечно повинне бути на кожній кухні. Їх можна додавати в апетитні сніданки – так вони стануть ще смачніше і корисніше!

У насінні льону містяться унікальні сполуки рослинного походження, які зміцнюють імунітет, перешкоджаючи виникненню і розвитку онкологічних захворювань. І на цьому переваги цього продукту не закінчуються. Насіння льону також є цінним джерелом поліненасичених жирних кислот омега-3, які можна знайти в червоній рибі, горіхах і оливковій олії.

2. Шипшина

З шипшини можна приготувати дуже смачний напій, який замінить вам мультивітамінний комплекс з аптеки. Це бездоганний лікарський засіб, в якому дуже багато вітаміну С і інших корисних речовин.

Регулярне вживання шипшини допоможе зміцнити імунітет, поліпшити кровообіг і придбати квітучий і свіжий зовнішній вигляд. Просто замініть одну чашку чаю в день на відвар шипшини і зовсім скоро ви помітите, що ваше самопочуття помітно покращилося.

3. Морська капуста

Про корисні властивості морської капусти відомо давно. Це джерело мінеральних речовин і вітамінів. У складі морської капусти присутні йод, марганець, цинк, магній, залізо, калій, натрій, сірка, фосфор. Якщо порівнювати цей продукт зі звичайною білокачанною капустою, то за вмістом вітамінів вони навіть не конкуренти. Так, натрію в морській капусті більше в 40 разів, заліза – в 16, а магнію – в 11.

Що стосується раціону, то ви зможете здорово його урізноманітнити і освіжити, якщо полюбите морську капусту. Це легке і дуже просте блюдо, яке може бути подано до столу як в якості самостійного обіду або вечері, так і в ролі гарніру.

4. Какао-боби

Так, какао-боби теж є Суперфудом. І отримали це горде звання вони невипадково. Тільки подумайте: з какао-бобів виготовляють шоколад! А це означає, що вони мають схожу дію на організм людини. Какао-боби гарантують радість, спокій і умиротворення.

Вживайте їх в сирому вигляді! Очищені какао-боби сміливо можна жувати. За смаком вони дуже ніжні, а ще й хрумтять. Какао-боби відновлюють енергетичний і гормональний баланс, підвищують працездатність і піднімають загальний тонус організму.

5. Кероб

Сьогодні в Інста-профілях про здоровий спосіб життя і правильне харчування можна зустріти кероб. Це порошок з м’якоті стручків ріжкового дерева. На смак він дуже нагадує какао-порошок, але його головна відмінність від какао-бобів полягає в тому, що він сам по собі дуже солодкий.

При цьому кероб відноситься до категорії дієтичних продуктів. Так що сміливо замінюйте їм інші шкідливі підсолоджувачі. А ще кероб корисний. У його складі присутні вітаміни і мінерали. Наприклад, А, групи В, D, кальцій, фосфор, калій, магній. Міститься в Кероб і протеїн.

6. Проростки пшениці

Зараз в будь-якому великому супермаркеті можна купити проростки пшениці. Цей продукт теж відноситься до категорії Суперфуд. Якщо раніше ви незаслужено обходили їх стороною, то тепер обов’язково кладіть в свою корзину. Вони доступні за ціною і дуже корисні. А ще проростки омолоджують організм!

У проростках пщениці міститься велика кількість вітамінів і мінералів. Серед них вітаміни А, Е, РР, залізо, фосфор, цинк, селен. Вражаючий склад!

Не знаєте, що робити з проростками? Розповідаємо. Залийте 2 столові ложки проростків пшениці теплою водою і залиште на ніч. Вранці злийте воду, промийте зерна і накрийте їх марлею. Залиште при кімнатній температурі до вечора або до ранку наступного дня. Пророщені зерна можна вживати після пробудження натщесерце.

7. Зелена гречка

Якщо ви є прихильником здорового способу життя, але ще жодного разу не пробували зелену гречку, то швидше виправляйте цю прикру помилку. Це дуже корисний продукт, який містить у своєму складі велику кількість цінного рослинного білка.

Процес приготування зеленої гречки нічим не відрізняється від більш звичного нам варіанту. З неї вийде прекрасна каша. А ще можна проростити зелену гречку і додавати її в сирому вигляді в овочеві салати і поживні смузі.

Регулярне вживання такого продукту поліпшить роботу травної системи, зміцнить імунітет і заповнить нестачу в організмі вітамінів і мінералів.