Сергій Шевцов про підсумки сезону для херсонського “Кристала”

29 Травня 2019 11:30

Директор МФК «Кристал Херсон» Сергій Шевцов підбив підсумки сезону 2018-2019 років у інтерв’ю клубній прес-службі.

– Сергію Анатолійовичу, дебютний, для МФК “Кристал”, сезон у професіональній футбольній лізі завершився. Дайте йому загальну оцінку.

– Сезон вийшов яскравим та багатим на емоції. Багато в чому порадували вболівальників, але були й ситуації, коли ми не зовсім професійно виконували свою роботу. Вдалося видати затяжну серію успішних матчів на власному полі, що дозволило боротися за вихід до першої ліги. При цьому, не обов’язково втрачали багато очок на виїзді, а невдалі матчі навесні з прямими конкурентами відкинули нас від боротьби за підвищення в класі. Як часто кажуть: якби мені перед чемпіонатом сказали, що ми фінішуємо на 4 місці, я б відповів, що це хороший результат. Команди, що фінішували нижче за нас, “Мир” та “Таврія”, озвучували перед чемпіонатом амбітні цілі виходу до першої ліги. Та ж “Енергія”, що зайняла у минулому сезоні третє місце так само ставила перед собою амбітні завдання. Важливо й те, що, фінішувавши четвертими, ми виграли заочну конкуренцію серед команд, які базуються на Херсонщині, тим самим довівши, що футбольний центр області знаходиться саме в Херсоні. Звісно ж, залишився й неприємний осад через те, що опустилися навесні з другого місця на четверте.

– Чого не вистачило Кристалу навесні?

– Не вистачило факторів, про які я вже не один раз казав. Взимку не вистачило власного тренувального поля зі штучним покриттям. Були проблеми з комплектацією. У нас не вийшло запросити футболістів, які б змогли вивести “Кристал” до першої ліги, а конкуренти, в той самий час, значно посилились. Також не вдалося укомплектувати й тренерський штаб. Не хочеться знову казати про суддівство, але цей фактор, в деяких матчах, також вплинув на результат. Восени минулого року максимально проявляли характер і удача була на нашому боці. Завжди знаходився гравець або група гравців, які брали на себе відповідальність та вирішували долю матчу, а навесні таких ситуацій було значно менше. Менше проявляли себе ті, хто робив це восени.

– Які футболісти покинули Кристал?

– Команду покинули: Антон Брижчук, Микита Карась, Ібрагім Суаіб, Євгеній Акімов та Владислав Ігнатьєв. У хлопців закінчилися контракти. Хтось хоче спробувати себе в інших командах, а комусь ми порадили підшукати собі інший клуб.

– Чи слід очікувати на зміни у тренерському штабі?

– Поки Андрій Кононенко залишається виконуючим обов’язки головного тренера. Ми дуже вдячні йому за роботу, яку він провів, взявши на себе відповідальність у розпал весняної частини сезону та довівши чемпіонат до кінця. Зараз треба все детально проаналізувати та зробити вибір. Будемо розглядати кандидатури на посаду головного тренера, серед яких і Андрій Кононенко.

– Як в цілому оцінюєте роботу клубу після набуття ним професіонального статусу?

– Вважаю, що ми добре провели цей сезон в організаційному плані. В нас не було жодних похибок у проведенні матчів. Приємно, що херсонський Кристал серед лідерів за відвідуваністю у другій лізі, за що хочеться подякувати нашим вболівальникам. Саме для них кожного матчу ми розігруємо призи від клубу та наших партнерів. Вже є декілька ідей на наступний сезон, які будемо поступово втілювати.

Ми значно посилили свою роботу в інформаційному плані, підвищили активність у соціальних мережах. Регулярно проводили програму “Третій тайм” на радіо DJFM.

Кожен вболівальник може задати клубу, і мені особисто, будь-яке питання, на яке отримає відповідь. Це принципова позиція.

У цьому сезоні ми уклали партнерський договір з титульним спонсором компанією “Агро Стар”. Саме їх логотип розмішений на ігрових футболках футболістів. Ця співпраця є вагомим кроком на шляху до розвитку клубу.

Команда змогла на рівних боротися з більш забезпеченими та укомплектованими клубами, тому вважаю, наш клуб та його працівники в повній мірі виконали свої функції.