5 способів знизити ризик захворювань серця та судин

2 Травня 2019 09:42

Правильне харчування і заняття спортом знижують ризик серцево-судинних захворювань лише частково, стверджують медики. У половині випадків причиною серцевих нападів стають підвищений кров’яний тиск або запальні процеси. На щастя, ці неприємності цілком можна попередити.

zdorovia.com.ua

zdorovia.com.ua

1. Регулярно вимірюйте тиск. Навіть якщо ви в цілому відчуваєте себе добре, регулярно вимірюйте тиск, щоб вчасно запобігти можливому розвиток гіпертонії. Якщо його середній показник вище 120/80, починайте потихеньку вживати заходів. Зокрема, знизьте споживання продуктів, що містять натрій.

2. Змащуйте хліб арахісовим маслом. У арахісовому маслі міститься велика кількість магнію, такого необхідного жіночому організму. Дослідники з Медичного Університету Південної Кароліни впевнені в тому, що щоденна доза магнію в 320 мг наполовину знижує ризик можливого надлишку так званих С-реактивних протеїнів, які провокують запальні процеси.

3. Їжте банани. Японські дослідники встановили, що люди зі зниженим рівнем калію на 35% більше за інших ризикують отримати інфаркт. А все тому, що альянс натрію і калію є регулятором балансу води в організмі, яка безпосереднім чином відповідає за кров’яний тиск. Регулярне вживання бананів забезпечить організм достатньою кількістю калію. Також в пристойних обсягах калій міститься в палтусі і томатної пасти.

4. Перегляньте противозачаточную програму. Справа в тому, що ті ж гормони, які запобігають вагітності (естроген і прогестин), збільшують ризик серцево-судинних захворювань. Вони роблять судини менш еластичними, що згодом негативно відбивається на кров’яному тиску. До речі, жінки, що використовують комплексні протизаплідні програми, в два рази більше ставлять під загрозу своє серце, ніж ті, які просто п’ють таблетки.

5. Спіть не менше 8 годин. Дослідження вчених Гарвардського університету доводять, що у людей, яким вдається поспати 5 або менше годин, ризик серцево-судинних захворювань на 39% більше, ніж у тих, хто спить необхідні 8 годин на добу. Недолік сну неодмінно призводить до ослаблення організму, і, як наслідок, більшу ймовірність захворіти.