У Херсоні відбудеться тренінг із підготовки заявок на програму “Креативна Європа”

24 Квітня 2019 11:52

11 травня у Херсоні відбудеться тренінг із підготовки заявок на програму “Креативна Європа”.

До участі запрошують представників неурядових організацій, державних та комунальних установ, представників приватного сектору, що працюють у культурній та креативній сферах та планують подаватись на програму.

“Отримати грант програми «Креативна Європа» — це як полетіти у космос: усі мріють про це, але одиниці там побували. Як подати заявку, пройти усі 9 кіл пекла подачі грантової заявки та вижити?”, – зазначають організатори.

Спікери:

Альона Дмуховська – проектний менеджер Національного бюро програми ЄС “Креативна Європа” в Україні.

Андрій Кулаков – програмний директор «Інтерньюз-Україна», медіа-експерт і медіа-менеджер.

Ірина Тітаренко – спеціалістка з комунікацій в сфері культурних та креативних індустрій, директорка Practicum.

Тренінг відбудеться у приміщенні креативного простору Hubway (вул.Перекопська, 151/4) із 9:00 до 17:00.

Участь у тренінгу безкоштовна за умови попередньої реєстрації:

https://forms.gle/vN4AnVSBBHKvMxqR9

Довідка.Програма «Креативна Європа» — це рамкова програма Європейської комісії, спрямована на підтримку культурного та креативного секторів Європи. Загальні цілі програми полягають у захисті, розвитку та популяризації культурного та лінгвістичного різноманіття і зміцненні конкурентної здатності культурного та креативного секторів Європи.

Орієнтовний обсяг фінансування програми з бюджету ЄС – 1,46 млрд. євро. Програма складається з двох підпрограм: «Культура» (31% бюджету програми) і «Медіа» (56% бюджету). Також окремою статтею бюджетних витрат в рамках програми є міжсекторальний напрямок (13% бюджету), завданням якого є забезпечення реалізації інструменту фінансового кредитування (Guarantee Facility) та підтримка мережі національних бюро програми «Креативна Європа».