Топ-6 продуктів, які викликають втому

16 Квітня 2019 13:50

Якщо ви хочете виглядати якнайкраще перед важливою подією, потрібно виключити продукти, які зашкодять вашій шкірі або викличуть набряки. Крім того, ці продукти можуть викликати не тільки “зовнішню” втома, а й цілком реальну, позбавивши вас бадьорості на деякий час.

zdorovia.com.ua

zdorovia.com.ua

1. Солодощі

Цукор і прості вуглеводи можуть негативно вплинути на колаген в шкірі, змушуючи її втрачати еластичність. Якщо ви їсте багато солодощів або вуглеводів, результат буде сумним – запалення і надлишок похідних глікогену, які викликають млявість шкіри і мішки під очима. Уникайте вживання продуктів, що містять цукор, особливо вранці, тоді у вас до того ж буде менше нападів голоду протягом дня.

2. Солоні продукти

Якщо ви споживаєте дуже багато натрію, ви не просто збільшуєте ризик серцевих захворювань, але і викликаєте зневоднення. Якщо ви не будете обережними і допустите зневоднення після вживання солі, ваша шкіра буде виглядати не кращим чином. Навіть якщо ви не визнаєте дієти, знизьте споживання солі перед важливою подією.

3. Червоне м’ясо

Якщо ви регулярно їсте червоне м’ясо, ви ризикуєте отримати зморшки, так як ваша шкіра буде швидше старіти. Таким ефектом червоне м’ясо зобов’язане карнитину, який негативно впливає на кровоносні судини. Зменшити небажані прояви можна, обмеживши споживання червоного м’яса однією порцією в тиждень.

4. Штучні підсолоджувачі

Не думайте, що зможете замінити цукор штучними підсолоджувачами. Продукти з замінниками цукру теж можуть надати вам втомлений вигляд. Також підсолоджувачі можуть посилити тягу до солодкого.

5. Смажені продукти

Більшість смажених продуктів негативно позначається на стані ваших органів, а ще вони можуть викликати шкірні проблеми. Занадто велика кількість смаженого в дієті збільшує споживання трансжирів, які особливо небезпечні для шкіри. За добу до важливої події намагайтеся не їсти смажену їжу, і ви будете виглядати набагато краще.

6. Гостра їжа

Занадто велика кількість спецій теж негативно позначається на вашому зовнішньому вигляді. Такі продукти змушують вас сильніше потіти, а також провокують появу прищів і роздратування. Якщо спецій занадто багато, то вони можуть звузити судини і зробити тон шкіри нерівним, тому обмежтеся більш прісною їжею замість того, щоб маскувати недосконалості шкіри тональним засобом.