«Донбас» впевнено обіграв херсонський «Дніпро» і виграв фінал плей-офф УХЛ [Відео]

15 Квітня 2019 10:23

12 квітня в Дружківці відбувся п’ятий поєдинок фінальної серії плей-офф Української хокейної ліги – Парі-Матч між донецьким «Донбасом» і херсонським «Дніпром». Нагадаємо, що до цього матчу донеччани вели в серії 3:1 і лише одна перемога відділяла їх від чемпіонського титулу.

Матч донецький клуб почав з активного пресингу – більшу частину ігрового часу «Донбас» проводив в зоні противника, атакуючи ворота Олега Петрова. Такий настрій фактично відразу вилився в шайбу від Володимира Романенка, який від синьої лінії прошив голкіпера “щук” і відкрив рахунок в матчі.

У другому періоді херсонці істотно активізувалися в атаці, проте розпечатати ворота Богдана Дьяченка у них так і не вийшло. У свою чергу, команда Сергія Вітера ще тричі відзначилася у воротах супротивника – по шайбі на свій рахунок записали Максим Разумов, Віталій Лялька і Ілля Коренчук.

Тільки на останніх хвилинах другої двадцятихвилинки «Дніпро» зміг розмочити рахунок і Кирило Бондаренко записав собі в актив першу шайбу херсонців в цьому матчі.

У заключному відрізку зустрічі команди не змогли відзначитися закинутими шайбами, однак за напруженням пристрастей і гострій боротьбі третій період відповідав принциповості всієї фінальної серії.

Таким чином, «Донбас» з рахунком в серії 4:1 завойовує сьомий в історії клубу чемпіонський титул, а «Дніпро» в дебютному для команди сезоні стає володарем срібного комплекту нагород.

«Донбас» – «Дніпро» 4:1 (1:0, 3:1, 0:0)

Рахунок в серії: 4:1

Шайби 1:0 Романенко (Сильницький, Мазур, -більш.), 5:29; 2:0 Разумов (Сильницький), 27:04; 3:0 Лялька (Захаров, -більш.), 29:29; 4:0 Коренчук (Лялька, Гончаров, -менш.), 35:09; 4:1 Бондаренко (Пугачов, -великий.), 37:10;

Донбас: Дьяченко (Костенко); Сильницький – Романенко, Гончаров – Ігнатенко, Жовнір – Григор’єв, Воронін – Александров; Лялька – Мазур – Коренчук, Разумов – Захаров – Никифоров, Пуголовкін – Карпенко – Костіков, Мостовий – Денискін.

Дніпро: Петров (Сурканов); Білоусов – Шулешов, Афанасьєв – Пугачов, Матвієнко – Декало; Ромащенко – Черемнов – Жвачкін, Янішевський – Бондаренко – Дунаєв, Коваленко – Макарицький – Золтухін, Зик;

Джерело: Сайт УХЛ