Міжнародний театральний фестиваль “Мельпомена Таврії” розпочнеться 17 травня

27 Березня 2019 10:49
На міжнародний театральний фестиваль «Мельпомена Таврії», який проходитиме у Херсоні з 17 по 25 травня, вже зголосилися приїхати 30 театрів з 12 країн.

Про це поінформував у понеділок на прес-конференції, присвяченій підготовці і проведенню 21-го Міжнародного театрального фестивалю “Мельпомена Таврії”, президент цього фестивалю, керівник Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім. М.Куліша Олександр Книга, повідомляє  Укрінформ.

«Програма зверстана, більше тижня ми продаємо навіть квитки, але ще тривають перемовини. На цю хвилину можемо сказати, що 30 театрів братимуть участь у цьогорічній 21-й “Мельпомені Таврії”, 12 країн будуть представлені, палітра величезна. Зокрема, це Азербайджан, Вірменія, Грузія. З Грузії буде два театри, а в нас уже є два театри турецькі, виявили бажання приїхати наші угорські друзі», – зазначив Книга.

За його словами, кількість учасників може збільшитися – ще тривають перемовини.

Фестиваль розпочнеться прем’єрою. Це «Украдене щастя» Івана Франка, виставу привезе на фестиваль Месхетинський професійний драматичний театр (Грузія), режисер – Лінас Зайкаускас.

Як повідомив Олександр Книга, цього року міжнародне журі знову визначатиме переможців. Ювілейний, 20-й театральний фестиваль «Мельпомена Таврії» відбувався у форматі показів вистав, без визначення переможців у номінаціях.

Фестиваль “Мельпомена Таврії” проводиться у Херсоні з 1999 року.

Фото ілюстративне