Декларації із сімейними лікарями підписали вже більше 60% херсонців

5 Березня 2019 08:08

Більше 60% жителів Херсона (196 тисяч осіб) вже підписали декларації з сімейними лікарями.

Про це повідомила начальниця управління охорони здоров’я  міської ради Світлана Межерицька під час підсумкової медичної ради, яка відбулась сьогодні за участю міського голови Володимира Миколаєнка.

За її словами, три міські клінічні лікарні – КЗ «Херсонська міська клінічна лікарня імені Афанасія і Ольги Тропіних»,   КЗ «Херсонська міська клінічна лікарня  імені О.С.Лучанського» та КЗ «Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є.Є.Карабелєша» – приєднались до електронної системи охорони здоров’я.

Наразі вводиться в експлуатацію інтегрована медична інформаційна система “МедЕйр”, яка спрямована на створення “єдиного медичного простору” – координації та інтеграції між рівнями медичної допомоги, а також для запровадження нової системи управління якістю послуг.

Нагадаємо, що процес реорганізації трьох міських лікарень шляхом переведення їх у комунальні некормерційні підприємства у Херсоні завершили 2 листопада минулого року. Таким чином місто виконало одну із умов нового порядку фінансування та отримання коштів закладами на підставі укладання  договорів з Національною службою здоров’я України.