З Херсона в Стамбул: українці переймають у Туреччини туристичний досвід

4 Лютого 2019 14:48
Херсонська область, особливо її заповідники та національні парки, має перетворитися на принадливий для іноземців туристичний край.

Таку мету поставило перед собою керівництво області, для ефективного втілення та пошуку партнерів прилетіли на найбільшу в Туреччині туристичну виставку ЕМІТТ 2019, сказав у коментарі Укрінформу заступник голови Херсонської ОДА Андрій Балонь.

«Наша головна мета – перебрати кращі практики, досвід і спробувати реалізувати своїми силами з врахуванням нашої специфіки та можливостей в регіоні. Для того, аби зацікавити не лише українського, а й закордонного туриста. Акцент ставимо на національні парки та заповідники, які будемо особливо розвивати і створювати привабливу інфраструктуру для туристів», – розповів Балонь.

За його словами, упродовж минулого року в області було визначено стратегічні галузі економіки.

«Ми зрозуміли, що туристична галузь буде однією з основних бюджетоутворюючих галузей. Як наслідок, в кінці минулого року ми прийняли програму розвитку туризму області й визначили, що нам потрібно шукати надійних партнерів для реалізації цієї програми», – пояснив чиновник.

Він наголосив, що вже спостерігається зростання зацікавленості до зеленого туризму, так само як і активність у туристичному напрямку об’єднаних територіальних громад, які почали користуватися своїми можливостями.

«Вирішили, що цей туристичний продукт може бути цікавим не лише для українського туриста, а й для іноземного. Також ми знайшли партнера – компанію «Турецькі авіалінії», – наголосив Балонь.

Він також нагадав, що Херсонська область досить стереотипно вважається курортним регіоном в теплий період, хоча це не так, оскільки на Херсонщині є чотири національні парки та два заповідника (з чотирьох, які існують на території України).