Стоп булінг – на Херсонщині поліція проводить тематичні заняття у школах

24 Січня 2019 14:28

Боротьба з булінгом триває.

Останнім часом неабиякої актуальності набула проблема булінгу в дитячому середовищі. Про неї говорять, її вивчають, намагаються подолати. Патрульні теж не залишаються осторонь, адже ми першими реагуємо на будь-які виклики й розуміємо важливість здорової атмосфери в колективах юних громадян. Від самого початку роботи патрульної поліції в Херсоні та області інспектори відвідували навчальні заклади з різноманітними заняттями. Однією з тем була й залишається у діяльності шкільних офіцерів поліції проблема булінгу. Охоронці порядку розповідають учням про це явище, умови його виникнення, особливості перебігу, види, шляхи подолання. До прикладу, лише за останні три місяці минулого року інспектори провели 84 таких заняття у 18 школах й охопили майже 2500 дітей, повідомляється на фейсбук-сторінці Патрульна поліція Херсонської області.

Також патрульні разом із представниками управління юстиції, міського управління освіти, управління Національної поліції області, служби у справах дітей, філії центру пробації, академії неперервної освіти, громадської організації «Успішна жінка» увійшли до складу першого антибулінгового штабу. Він запрацював наприкінці грудня минулого року.

А Головне територіальне управління юстиції в області створило з метою моніторингу та своєчасного реагування на випадки булінгу «гарячу лінію» з питань запобігання цьому явищу. Вона функціонує у робочі дні з 9-ї ранку до 17-ї години. Телефони 0552-49-20-01 та 099-328-75-15.

Друзі, якщо ви стали жертвою чи свідком булінгу, неодмінно звертайтесь за вказаними телефонами, а також на лінію «102»!