Херсонські активісти вимагатимуть звільнити Бекірова під посольством РФ у Києві

14 Січня 2019 11:02
Херсонські активісти проведуть протестну акцію під посольством Російської Федерації в Києві, на якій вимагатимуть звільнення кримського татарина Едема Бекірова та інших українських політв’язнів.

Про це поінформував у виступі на мітингу на підтримку незаконно затриманих та засуджених в Криму та Росії українських громадян, що відбувся у суботу в Херсоні, громадський активіст, козак Війська Запорозького Низового Анатолій Шпак, повідомляє Укрінформ.

“У Криму окупаційна влада демонструє, що там немає ніякого милосердя, ніякого співчуття. Коли корінний кримчанин, інвалід першої групи, без ноги, поїхав до своєї мами, і його на кордоні схопили і кинули в катівні – це страшно. І тому ми провели вже кілька акцій, сьогодні – тут, в Херсоні. І будемо у Києві, під посольством Росії вимагати звільнення. Тому що для нього (Едема Бекірова – ред.) кожен день у катівнях – смертельний”, – сказав Шпак.

Як він заявив, для звільнення і врятування Бекірова буде докладено усіх можливих зусиль. “Якщо він помре – то тільки не в катівнях, тільки вільним кримським татарином”, – наголосив Шпак.